Hlavní obsah

Freiburg - Hertha 2:1Darida neuspěl na půdě svého bývalého klubu, Hertha tápe. Nezvítězil ani Dortmund

Aktualizováno

Fotbalisté Herthy Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě prohráli v 18. kole německé ligy 1:2 na hřišti Freiburgu. Z posledních pěti zápasů získali jen tři body. O výhře domácích rozhodli Janik Haberer a Nils Petersen, na druhé straně už jen zkorigoval stav Julian Schieber. Dortmund ztratil v závěru vedení v Mohuči a jen remizoval 1:1. V tabulce se posunul na čtvrté místo o skóre před Hoffenheim. Borussia ještě v této sezoně nedokázala udržet na soupeřově hřišti čisté konto.

Článek

Ve Freiburgu se domácí dostali do vedení v 39. minutě, když se přesnou přízemní střelou k tyči prosadil Haberer. Dvaadvacetiletý záložník, který do týmu přestoupil v létě z Hoffenheimu, se v posledních šesti zápasech podílel na pěti gólech - tři vstřelil a na dva přihrál.

V 63. minutě mohl proti svému bývalému klubu vyrovnat Darida, jeho střelu k tyči ale vyrazil gólman Schwolow. Další góly padaly až v závěru a měli je na svědomí střídající hráči. Nejprve zvýšil náskok domácích Petersen, o minutu později se na druhé straně trefil Schieber. Hertha ve Freiburgu neuspěla už sedm let.

Už ve třetí minutě se v Mohuči dostal Dortmund do vedení, když se po Schürrleho přihrávce prosadil Reus. Sedmadvacetiletý fotbalista se do sítě Mohuče trefil v kariéře už jedenáctkrát, což se mu proti žádnému jinému týmu nepovedlo.

Zdálo se, že Borussia těsné vedení uhlídá, sedm minut před koncem ale poslal Öztunali před branku povedený centr a Latza hlavou překonal gólmana Bürkiho. Svěřenci trenéra Thomase Tuchela, který v letech 2009 až 2014 trénoval právě Mohuč, prodloužili sérii bez porážky na šest zápasů, z toho však čtyřikrát remizovali.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Freiburg - Hertha Berlín 2:1 (39. Haberer, 87. Petersen - 89. Schieber),
Mohuč - Dortmund 1:1 (83. Latza - 3. Reus).

Reklama

Související témata: