Hlavní obsah

Že budu hrát s Barošem, mi úplně nedochází, přiznává baníkovec Kuzmanovič

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Pikantní přestup se udál na trase mezi Ostravou a Opavou. Dres Baníku bude nově oblékat na podzim kapitán Slezského FC Nemanja Kuzmanovič. Srbský ofenzivní fotbalista se velkému rivalovi upsal na tři a půl roku. „V Opavě jsem byl čtyři a půl roku. To je dlouhá doba a cítil jsem, že je na čase odejít jinam. Baník je pro mě velkou výzvou. Hraje v tabulce nahoře, je šance zahrát si evropský pohár," zmínil hlavní důvody přestupu 29letý záložník.

Foto: Sport.cz

Nová akvizice Nemanja Kuzmanovič na prvním tréninku Baníku Ostrava.

Článek

Zájem ze strany Baníku přišel poprvé už v létě. „Tehdy to nevyšlo, ale já si stejně chtěl aspoň chvíli s Opavou zahrát první ligu, když jsem tam byl takovou dobu. Další kontakt přišel asi měsíc před koncem minulého roku," připustil fotbalista, který po příchodu ze Srbska před šesti lety v Česku nastupoval kromě Opavy ještě za Bohemians Praha a Sokolov.

Naučil se plynule česky a usadil se v ostravské části Poruba, takže to nyní bude mít do práce blíže. „Neměl jsem zase tak těžké si zvyknout. Čeština je slovanský jazyk, takže ani s tím jsem neměl velký problém. Pak už je to jen o tom, kde hrajete, jak se chytíte a jak vás přijmou lidi. Rok a půl jsem byl v Praze, pak pár měsíců v Sokolově a čtyři a půl roku v Opavě. Vrcholem je Baník. Postupně se pomalu posouvám a rozhodně nechci končit. Fyzicky se cítím skvěle. Myslím, že jsem v nejlepších letech. Chci s Baníkem dosáhnout co nejvíc a dál se učit," řekl Kuzmanovič.

A bude mít znovu od koho. Jen vymění 40letého Pavla Zavadila za o tři roky mladšího Milana Baroše. „Musím říct, že tohle mi pořádně ještě ani nedochází. Kromě mojí Crvene Zvezdy Bělehrad jsem velkým fanouškem Liverpoolu. Když vyhráli Ligu mistrů, sledoval jsem to a hrozně fandil. Na podzim jsem Milana pozoroval, když jsme hráli proti sobě, a teď můžeme hrát spolu. To je paráda," culila se první zimní baníkovská posila.

S Opavou se populární „Kuzma" rozloučil stylově. V posledním podzimním utkání proti Mladé Boleslavi (2:1) vstřelil Nemanja Kuzmanovič krásný vítězný gól. „Sice to v tu dobu ještě nebylo úplně dořešené, ale tušil jsem, že to byl můj poslední zápas za Opavu. Byl jsem za ten gól moc rád. Říkal jsme si, že když už by to měl být můj poslední za Opavu, tak byl aspoň byl parádní," popisoval Kuzmanovič.

Nenávistné reakce opavských fanoušků se neobává. „Vážím si fanoušků Opavy a chápu, že jsou naštvaní. Ale jsem rád za ty, kteří to chápou. Na internetu je spousta komentářů a některé jsou fakt vtipné. Hlavu si z toho ale nedělám," usmíval se Kuzmanovič.

Reklama

Související témata: