Hlavní obsah

Je to pro nás ztráta, spokojení být nemůžeme, přiznal Král po klopýtnutí Slavie

Liberec

Fotbalisté Slavie v Liberci sice vydolovali bod za remízu 0:0 a zvýšili náskok ve skupině o titul na druhou Plzeň na pět bodů, Viktoria má však nedělní utkání s Jabloncem k dobru a pokud vyhraje, rozdíl bude jen dvoubodový. „Ztráta to pro nás je, spokojení být nemůžeme. Teď si utkání musíme rozebrat, ale hlavně se soustředit na to další,“ pověděl Alex Král po bezbrankové plichtě 0:0, která dramatizuje boj o titul.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Alex Král ze Slavie a Radim Breite z Liberce.

Článek

Body ztratili, první příčku ne. „Pořád máme určitý náskok a před námi jsou čtyři zápasy, hraje se pořád o dost bodů. Bylo by lepší, kdybychom vyhráli, ale že bychom měli panikařit? To ne, pořád náskok máme," ujišťuje Alex Král, mladá opora sešívaných.

Liberec začal s lídrem ligy nebojácně, v první půlhodině byl nebezpečnějším týmem, až poté Slavia hru vyrovnala a ve druhé části domácí přehrávala. Hrálo se však na obou stranách téměř bez šancí.

„Byl to fyzicky těžký zápas, hlavně v prvním poločase, kdy měli ještě hodně sil. Napadali nás opravdu vysoko a na nic jsme moc čas neměli, ale postupem utkání síly ztráceli a my jsme měli mnohem více prostoru. Škoda, že jsme to tam nedotlačili," litoval Král nuly v kolonce vstřelených gólů.

„Druhý poločas jsme je zamkli na jejich půlce, a i když jsme drželi balon, tak těch šancí moc nebylo, ale pár závarů ano," poznamenal mladý obránce. Sešívaní byli blízko gólu v 53. minutě, Matěj Hybš však míč vykopl z brankové čáry, podobně pak později uhasil nebezpečí i Michal Fukala.

„Liberec byl opravdu poctivý v bránění, pořád se s námi chytali a my jsme nedokázali najít skulinku. Když jsme ji našli, tak jsme to neproměnili," mrzelo Krále.

Severočeši tak stejně jako na konci března v základní části se Slavií remizovali. „Liberec patří do top šestky a takové týmy se na vás vyhecují. Počítali jsme s tím, že zápas bude bolet. Hodně nás napadal a byl agresivní, ale na to jsme byli připravení," uzavřel Král.

Reklama

Související témata: