Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 0:2Boleslav vyhrála ve Zlíně a poprvé uspěla venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Komličenko 0 : 1
90. Bucha 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve třináctém kole první ligy vyhráli 2:0 ve Zlíně a díky gólům Nikolaje Komličenka a Pavla Buchy poprvé v sezoně zvítězili venku. Na domácí lavičce tak v sobotu nevyšla premiéra trenérovi Janu Kameníkovi a moravský celek prohrál šesté z posledních sedmi utkání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi (vlevo) otevřel ve Zlíně skóre.

Článek

Zlín nastoupil se zcela novým útokem, neboť z Boleslavi hostujícího Wágnera nepustila na hřiště dohoda klubů a nejlepšího střelce Poznara zase svalové zranění. Netradiční složení domácí jedenáctky si vynutily i další absence, takže na levém kraji obrany zaskakoval kapitán Jiráček.

Boleslav přijela do Zlína s nejlepším útokem soutěže a ten se předvedl už ve čtvrté minutě, kdy Komličenko vysunul Mesanoviče, ale domácí brankář Rakovan skvěle zasáhl. Zlín zahrozil po akci Fantiše a přímém kopu Džafiče, ale hostující gólman Stejskal se zaskočit nenechal.

Ve 26. minutě už Komličenko otevřel skóre. Po rohovém kopu a závaru v malém vápně se nejlépe zorientoval a poslal míč pod břevno. Ruský útočník vstřelil devátý gól v sezoně a upevnil si první místo v pořadí střelců.

Zlín byl blízko vyrovnání po půlhodině hry, ale Železník trefil ve slibné pozici tyč. O pár minut později se po přímém kopu neprosadil Podio a Džafič po pěkné kombinaci střílel v pádu nad. V závěru první půle mohl po rohovém kopu navýšit vedení hostí Pudil.

Po změně stran Zlín výrazně zvýšil útočnou aktivitu a v 59. minutě byl blízko vyrovnání, když po Bartošákově centru střílel Fantiš. Domácí dále tlačili, nicméně chyběl jim větší moment překvapení, který by rozhodil konsolidovanou obranu soupeře.

Přesto se tak stalo v 68. minutě, kdy se za záda stoperů dostal Železník, ale ve vyložené pozici vysoko přestřelil. Další vyloženou šanci už domácí neměli a v závěru inkasovali po protiútoku, který zakončil Bucha.

Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1).
Branky: 26. Komličenko, 90. Bucha. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Džafič, Podio, Matejov - Pudil, Křapka, Jiří Klíma. Diváci: 2918.
Zlín: Rakovan - Hnaníček (46. Cedidla), Buchta, Jiráček - Matejov, Fantiš, Folprecht, Podio, Bartošák - Železník, Džafič (75. Janetzký). Trenér: Kameník.
Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Křapka - Budínský, Hubínek, Matějovský (46. Bucha), Fulnek - Mešanovič (61. Jiří Klíma), Komličenko (86. Hašek). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: