Hlavní obsah

Ďolíček v euforii, náhradník dostal po 26 ligových zápasech Slavii na lopatky. Guľa slaví s Plzní

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli v nedělním utkání 21. kola nejvyšší soutěže v Opavě 3:0. Slovenský kouč Adrián Guľa tak slaví první ligovou výhru na lavičce Západočechů. Dvě branky Viktorie vstřelil Beauguel, třetí přidal chvíli před koncem Kopic. Vršovické derby skončilo senzační výhrou Bohemians 1:0. Slavii, která prohrála poprvé v tomto ročníku nejvyšší soutěže, srazil na lopatky dvacet minut před koncem střídající Vodháněl. Ten byl na hřišti sotva minutu.

Provod nahradil Součka skvěle, na tomhle postu jsme dneska problém úplně neměli, říká trenér Jindřich Trpišovský Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

První poločas v podání Plzně měl ještě do ideálu daleko. Jakmile se ale favorit dostal po přesné hlavičce Beauguela do vedení, měl utkání jasně pod kontrolou. Francouzský útočník, jenž dostal šanci nahradit bombarďáka Krmenčíka, se trefil poprvé v 57. minutě a o chvíli později slavil další zásah. Gólovou pečeť na plzeňské vítězství přidal v nastavení střídající Jan Kopic. Viktoria si upevnila druhé místo v tabulce, Opava v lize prohrála potřetí za sebou a patří jí předposlední patnáctá příčka.

Slavia v zimě přišla o nejlepšího hráče Tomáše Součka, a tak se čekalo, jak si bez velké hvězdy povede. V Ďolíčku nebyl výkon úřadujících mistrů optimální a bojovní Klokani drželi se suverénním lídrem tabulky krok. Ba co víc, dvacet minut před koncem se Bohemians dočkali vítězné trefy. Obstaral ji střídající záložník Jan Vodháněl, který byl na hřišti pár sekund. A hned se stal jeho hrdinou. Slavia prohrála v nejvyšší soutěži po 26 duelech.

Chyběla nám energie ve výkonu. Byl rozdíl v mentalitě, ve válečnictví na hřišti, hodnotí slávisté prohru s BohemiansVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava