Hlavní obsah

Opava - Plzeň 0:3Senzační Guľova premiéra. Plzeň třemi góly ve druhé zlomila odpor soka a slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Beauguel 0 : 1
63. Beauguel 0 : 2
90. Kopic 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně na úvod jarní části první ligy zvítězili v Opavě 3:0 a prožili úspěšnou soutěžní premiéru pod novým slovenským trenérem Adriánem Guľou. Favorit rozhodl zápas 21. kola až po změně stran, kdy se mezi 57. a 63. minutou dvakrát trefil Jean-David Beauguel a pojistku přidal v nastavení střídající Jan Kopic. Viktoria si upevnila druhé místo v tabulce, Opava v lize prohrála potřetí za sebou a patří jí předposlední patnáctá příčka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně a trenér Plzně Adrián Guľa. Kouč po střídání děkuje útočníkovi Viktorie za dvě vstřelené branky.

Článek
Fotogalerie

Aktivněji překvapivě začali domácí. Hned v úvodní minutě napálil míč ze vzduchu Řezníček a jeho rána skončila těsně vedle levé tyče. Západočeši sice v následujících minutách drželi balon, ale žádnou zajímavou šanci si nevytvořili.

Na opačné straně se ve 27. minutě povedeným průnikem prezentoval Dordič, poslal míč před bránu a po odkopu hostujících zadáku pálil z druhé vlny těsně vedle Hnaníček. Hned několik příležitostí měla Opava po přímém kopu Zavadila. Texl vrátil míč před bránu a dorážející Žídek napálil gólmana Hrušku.

V závěru první půle mohla jít do vedení také Plzeň. Beauguelovu ránu z otočky však zblokoval Hnaníček a po Řezníkově kopu přes hlavu zastavila míč vnější část tyče.

Hosté se proti obětavě bojujícím Slezanům prosadili až po změně stran. V 57. minutě Kalvach poslal ostrý centr do vápna na Beauguela, kterého neuhlídal mladý opavský stoper Rychlý, a plzeňský útočník hlavou v těžké pozici umístil balon k pravé tyči.

Uběhlo jen šest minut a Beauguel přidal druhý zásah. Tentokrát ho našel po brejku z levé strany centrem Kovařík a urostlý útočník Viktorie hlavičkou nasměroval míč pod břevno.

Opava pak měla několik náznaků šancí, ale zdramatizovat zápas už nedokázala. Naopak v druhé minutě nastavení se favorit prosadil potřetí. Kalvachovu ránu Fendrich vytěsnil jen před sebe a dorážející Kopic v klidu doklepl míč do sítě.

21. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Viktoria Plzeň 0:3 (0:0)
Branky: 57. a 63. Beauguel, 90.+2 Kopic. Rozhodčí: Marek - Kubr, Podaný - Julínek (video). ŽK: Dordič - Kayamba. Diváci: 4236.
Opava: Fendrich - Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek - Zavadil, Řezníček - Dordič, Texl (68. Mondek), Zapalač (68. Juřena) - Železník (82. Schaffartzik). Trenér: Balcárek.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hloušek (81. Kopic) - Bucha, Kalvach, Hořava - Kayamba (59. Mihálik), Beauguel (88. Chorý), Kovařík. Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: