Hlavní obsah

Rozhodčí upřeli Teplicím penaltu. A co Kolářova ruka ve vršovickém derby?

Praha
Aktualizováno

Severočeši prostě nejsou v oblibě. Muži s píšťalkou je během ligové sezony již poosmé poškodili... Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky na svém zasedání došla k závěru, že sudí Zbyněk Proske upřel Teplicím v utkání proti Olomouci (1:3) penaltu. Brankář Slavie pak na Bohemians zahrál rukou mimo pokutové území, podle komise však Ondřej Kolář pravidla neporušil a Pavel Rejžek ho správně nepotrestal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Ondřej Kolář.

Článek

Penalta! Tepličtí měli po zákroku Václava Jemelky na Jakuba Mareše jasno, ale pokutového kopu se ve 22. minutě duelu s Olomoucí za stavu 0:1 nedočkali.

"Zbyněk Proske se dopustil ve spolupráci s asistentem Radimem Dreslerem chyby, když nenařídil pokutový kop ve prospěch domácího družstva. Chybě předcházelo špatné poziční postavení rozhodčího, který měl být blíže k místu nedovoleného zákroku, odkud by rozhodl jak o samotném přestupku, tak o místu přestupku (uvnitř nebo mimo pokutové území)," praví se v komuniké komise rozhodčích.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hlavní rozhodčí Zbyněk Proske během utkání Teplice - Olomouc.

Teplice patří k nejhlasitějším kritikům poměrů v českém fotbale. A v sezoně byly poškozeny již poosmé... Sigma nakonec na Stínadlech zvítězila 3:1.

Kolář rukou hrál, ale pravidla neporušil

Pavel Rejžek řešil tři složité situace v derby Bohemians - Slavia (1:0). Nejdříve ve 26. minutě podle komise správně nenařídil pokutový kop ve prospěch domácího družstva, jednalo se o vzájemný souboj hráčů bez porušení pravidel.

Chovancova komise také akceptuje rozhodnutí z 56. minuty při velmi hraniční situaci v pokutovém území domácího mužstva.

Klokani se pak v 82. minutě dožadovali nařízení přímého volného kopu za hru rukou brankáře Ondřeje Koláře mimo pokutové území. "Rozhodčí situaci vyhodnotil správně. Přestože došlo v případě brankáře hostujícího týmu k dotyku ruky s míčem, nejednalo se v tomto případě o porušení pravidel," poukazuje komise.

V utkání Jablonce s Příbramí asistent Jiří Moláček nesprávně signalizoval ofsajd domácího Sýkory, který by jinak šel sám na branku. "Asistent rozhodčího byl v momentě přihrávky v nesprávném pozičním postavení, proto došlo k chybnému vyhodnocení situace," potvrzuje komise.

Reklama

Související témata: