Hlavní obsah

Šťastná trefa vysvobodila Plzeň, Bohemians slaví první výhru venku

Praha
Aktualizováno

Nedělní derby pražských S má nový náboj. Fotbalisté Plzně vyhráli nad Dynamem České Budějovice 1:0 a stáhli náskok vedoucí Slavie na sedm bodů. Západočeši rozhodli zápas šťastnou trefou chvíli před koncem. Nový plzeňský trenér Guľa je tak s Viktorii stoprocentně úspěšný. Sigma Olomouc remizovala s Jabloncem 1:1 a Zlín doma podlehl Bohemians 2:3. Klokani slaví první výhru venku v tomto ročníku ligy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Olomouc ve středu porazila Jablonec ve čtvrtfinále poháru 3:1, v nejvyšší soutěži se jí ale podobný kousek proti třetímu týmu tabulky nepovedl. Sigmu poslal do vedení Juliš, jenže ještě před poločasem šli Hanáci do deseti po červené kartě pro Gonzáleze. V tu chvíli se čekalo, že Jablonec bude mít ve zbytku duelu navrch.

Nakonec dosáhli Jablonečtí na remízu, když v 75. minutě vyrovnal Hämäläinen. Jednou pak ještě domácího gólmana zachránilo břevno. Jablonec tak prohrál jediný z posledních 15 vzájemných ligových zápasů a se Sigmou bodoval šestkrát za sebou.

Ševci minule remizovali na Spartě, jenže doma proti Klokanům nedokázali na senzační bodový zisk navázat. V dresu Pražanů řádil útočník Matěj Pulkrab. Trefil se dvakrát, jeho druhý zásah v 65. minutě byl vítězný. Klokani poté vedli opět o dva góly.

Osm minut před koncem vykřesal naděje pro Zlín Jawo, ale manko už se domácím vymazat nepodařilo. Zlín prohrál utkání 2:3.

Živá voda jménem trenér Adrian Guľa na Viktorii Plzeň dál funguje. Západočeši jsou pod vedením slovenského kouče dál stoprocentní. Výhra nad Dynamem České Budějovice se ale nerodila snadno a z hlediště se občas ozývalo i nespokojené zabručení.

Dynamo dokonce v utkání dalo gól jako první, sudí Pechanec však po konzultaci u videa trefu Jihočechů odvolal. A chvíli před koncem zapadla do sítě Dynama tečovaná přihrávka Mihálika a viktoriáni mohli slavit tři body. Manko na vedoucí Slavii, kterou čeká v neděli derby se Spartou, činí sedm bodů.

Program 24. ligového kola:
Sobota
Zlín - Bohemians 2:3
Branky: 39. Simerský, 83. Jawo - 16. a 65. Pulkrab, 37. Vaníček.
Olomouc - Jablonec 1:1
Branky: 25. Juliš - 75. Hamalainen
Plzeň - České Budějovice 1:0
Branka: 89. Mihálik.
Neděle
14:30 Liberec - Opava
14:30 Karviná - Příbram
15:00 Teplice - Slovácko
17:00 Slavia - Sparta
Pondělí
18:00 Ostrava - Mladá Boleslav

Reklama

Související témata: