Hlavní obsah

Soupeřům bude horko, hrozí z Brna

BRNO

S cílem vylepšit loňskou čtvrtou příčku a po letech se probojovat do evropského poháru vstoupí do nového ročníku ligy fotbalisté 1. FC Brno. „Máme silný tým a klub je ekonomicky stabilizovaný. Věřím, že budeme atakovat špici tabulky,“ říká místopředseda a spolumajitel brněnského klubu Roman Pros.

Článek

"Jsem přesvědčen, že soupeřům bude v zápasech s námi pořádně horko. A to nejenom proto, že jsme přes léto vybudovali na královopolském stadiónu vyhřívaný trávník," dodal Pros.

Trenéra Petra Uličného vysoké ambice klubového vedení neznervózňují. „Jsem přesvědčen, že jsme schopni se i v nastávající sezóně pohybovat hodně vysoko. Mým osobním přáním je, abychom znovu překonali padesátibodovou hranici. Potřebujeme ale, aby se nám vyhýbaly zdravotní problémy. Máme totiž hodně kvalitních dvanáct či třináct fotbalistů, avšak hráči z lavičky jim příliš na paty nešlapou. Proto mě hodně mrzí dlouhodobé zranění Kuncla, který by notně zvýšil konkurenci na krajích obrany. Nedávní marodi Lejsal, Polách či Besta by však už měli v nedělní prvoligové premiéře v Příbrami nastoupit,“ těší Uličného.

Brněnské mužstvo po minulé sezóně opustili zkušený Siegl, jenž přestoupil do rakouského Kapfenbergu, a záložník Pavlík, který odešel do Jablonce. Simr byl uvolněn na hostování do Nitry a další útočník Wagner zanechal aktivní činnosti. Brno naopak získalo záložníka Kalivodu ze Slavie a levého beka Petra Čoupka z Ostravy. „Do mužstva jsem dobře zapadl. Udělám všechno pro to, abych pomohl ambice naplnit,“ říká odhodlaně.

Do kádru brněnského celku by mohl v letním přestupním termínu přibýt ještě jeden hráč. „Stále jsme se nevzdali snahy přivést kvalitního českého fotbalistu, jenž v posledních letech působil v zahraničí. Dávám zhruba padesátiprocentní šanci tomu, že se nám to ještě během srpna v rozehrané soutěži podaří,“ navnadil brněnské fandy Pros.

Reklama

Související témata: