Hlavní obsah

Příbramský kanonýr Huňa: Na titul krále střelců si troufám

Osmadvacetiletý příbramský kanonýr Daniel Huňa dal v neděli sedmý ligový gól. Týmu jako správný kapitán pomohl ke třem bodů, a sám se v tabulce střelců drží na druhém místě, o dvě trefy za slávistou Necidem. Titul krále střelců se mu však nezdá ničím nemožným...

Foto: 1. FK Příbram

Útočník Daniel Huňa (uprostřed).

Článek

Jak důležité bylo z pohledu na tabulku nedělní vítězství nad Kladnem?

Moc důležité, protože to byl zápas dvou týmů ze spodní poloviny tabulky. V těch je každý bod cenný, protože se hraje o záchranu v lize, což je náš cíl.

Brankou jste mužstvo uklidnil. Na pohled vypadala velmi pěkně...

My jsme se na utkání velmi tvrdě připravovali, chtěli jsme vyhrát. Když dáte brzy gól, hned se hraje lépe. Měli jsme dost slibných šancí, ale chvíli to trvalo, než jsme se trefili. Povedlo se mi to naštěstí ještě v první půli. Šel jsem při rohu k brankáři. Nějak jsem tušil, že se ke mně míč odrazí, což se stalo. Pak už jsem ho jen z otočky napálil nártem do sítě.

Říkáte to, jako by šlo o jednoduchou záležitost. Máte na kontě sedm branek, v tabulce střelců jste druhý za slávistou Necidem, kde se ve vás bere ta podzimní gólová pohoda?

Já jsem dostal velkou důvěru už ve druhé lize.Tam se mi střelecky dařilo a pomohl jsem k postupu. Přenesl jsem si to i do nejvyšší soutěže. Není to jen moje zásluha, ale celého týmu.  Samozřejmě, že ten hattrick z minulého domácího zápasu se Zlínem mi zdravě zvedl sebevědomí.

Trenér Massimo Morales pochválil celý tým a zvlášť vás, jako gólového útočníka a správného kapitána. Potěší to?

Určitě. My se připravujeme hodně tvrdě na každé utkání. Trenér nás neustále nabádá, abychom se maximálně soustředili na svůj výkon a odvedli maximum. Myslím si, že to je na hřišti vidět. Nehrajeme špatně ani venku, ale tam se nám nedaří bodovat. Musíme proto vyhrávat doma a hlavně se soupeři, kteří jsou v tabulce kolem nás.

Kam až se chcete v tabulce dostat?

Nejsme žádní outsideři. Prvotní je samozřejmě záchrana, ale čím výš se dostaneme, tím lépe. Konkrétní místo, kromě toho čtrnáctého, znamenajícího udržení v lize, stanovené není.

Máte na kontě sedm gólů, nepřemýšlíte o titulu krále střelců?

Mým úkolem je dávat branky. To plním, i když jsem Kladnu chtěl dát alespoň dvě. Prvořadé jsou body pro mužstvo, ale k těm chci přispívat právě svými brankami. Kdyby to vyšlo na titul krále střelců, proč ne, troufám si na něj... Necid teď vede o dvě branky, ale v zimě odejde do Ruska. Mám šanci... Především se musí mně i týmu dál dařit.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice