Hlavní obsah

Příbramský trenér Morales o zájmu Sparty nic neví

Karel FeltSport.czPrávo

Maximálně spokojený je s podzimem italský kouč fotbalistů 1. FC Příbram Massimo Morales. Nováček získal pod jeho vedením osmnáct bodů a od sestupových příček má pro jaro slibných sedm bodů. Stále dobře naložený kouč dokázal s hráčským kádrem, jemuž před podzimem věřil málokdo, nejen vyhrávat, ale nabídl i dobrý fotbal. Začalo se dokonce spekulovat o tom, že má nakročeno na Letnou...

Článek

Podzim jste završili remízou s nejlepším současným českým celkem Slavií, byla to tečka podle vašich představ?

Hráčům musím složit poklonu. Odvedli výborný výkon na hranici svých možností, a ty jsou určitě jinde, než jaké mají slávisté. Hráli jsme disciplinovaně, plnili taktické pokyny. Soupeř měl šance, nedal penaltu, ale my jsme také několikrát zahrozili.

Jak jste vůbec spokojen s podzimní částí ligy?

Jsem maximálně spokojený. Vždyť osmnáct bodů je mnohem víc, než jsme čekali a navíc jsme hráli na naše poměry i dobrý fotbal.

Mohlo být těch bodů ještě víc?

Samozřejmě mohlo a myslím si, že i mělo. Hloupými prohrami jsme jich několik ztratili doma. Víc jsme jich měli přivézt ze zápasů na hřištích soupeřů. Jeden z Teplic je málo. Máme v zimě na čem pracovat.

O příbramském hráčském kádru se často hovořilo a psalo s despektem...

Pro nás to byla motivace. Chtěli jsme dokázat, že na ligu máme. Mám velkou radost z toho, jak hráči doslova před očima kvalitativně rostli. Vezměte si, že Fantišovi je šestnáct a Mišunovi osmnáct let. Spousta hráčů okusila ligu vůbec poprvé. Odváděli skutečně dobrou práci, i když samozřejmě vždycky je co zlepšovat. My jsme realisté a zůstáváme na zemi. Naším cílem pro jaro je záchrana. Každá příčka v tabulce nad tu čtrnáctou bude něčím navíc.

Hovoří se o tom, že byste mohl jít do Sparty. Zůstanete v Příbrami nebo zamíříte na Letnou?

Podívejte se, trénovat Spartu je přáním mnoha trenérů, včetně mne. Je to slavné mužstvo a pořád má i přes podzimní problémy možnost hrát o Ligu mistrů. To je výzva. Mně ale nikdo ze Sparty neoslovil, nemám s ní sebemenší kontakt. V Příbrami mám rozdělanou práci, která se nám společně daří, takže se těmi spekulacemi ani nezabývám. Nemá smysl přemýšlet o Spartě, když neexistuje konkrétní nabídka.

A kdyby přišla z Letné nebo od jinud...

Kdyby ve fotbale neplatí.

Reklama

Související témata: