Hlavní obsah

Vše pro finále! Na Plzeň zapomenout, velí Kotal před bitvou o pohár

Plzeň

Když doma porazili i Baník, kapitán Dočkal mužstvo vyzval, aby vítěznou sérii přeneslo až do nové sezony. Šetření sil na středeční finále poháru v Liberci však bylo přednější. Fotbalisté pražské Sparta prohráli v Plzni 1:2 a deváté vítězství v řadě v soutěžním zápase tak nepřidali. „Na utkání musíme zapomenout a soustředit se na středeční finále poháru,“ má jasno trenér Václav Kotal.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Sparty Václav Kotal během utkání v Plzni.

Článek

Šest let už chybí v klubové vitríně jakákoliv nová trofej. Žádný div, že finále poháru je pro Spartu prioritou. Cesta do Evropy pro ni vede i z ligy, kde drží třetí příčku s pětibodovým náskokem právě na Slovan. Nadějná pojistka.

V Liberci čeká Letenské jistě pekelná partie, proto ji kouč v nabitém programu upřednostnil.

„Vzhledem ke středečnímu finále poháru jsme šetřili některé hráče. Hlavně v prvním poločase jsme byli Plzni vyrovnaným soupeřem, měli několik dobrých možností, bohužel se nám nepodařilo některou využít. Ve druhém poločase byla škoda, že jsme dostali první gól ze standardní situace, pak před druhým gólem šel Drchal sám na branku, z protiútoku jsme inkasovali," lituje trenér Václav Kotal.

Ligový debut pro dva mladíky

Rozsáhlou rotaci sestavy naznačil již bezprostředně po posledním duelu s Baníkem.

„Byla vynucená. Chtěli jsme pošetřit hráče, kteří mají hodně odehráno. V základu nicméně byli hráči, kteří patří do kádru Sparty. Kromě Mandjecka všichni ze základní sestavy nastupovali aspoň jako střídající hráči a Drchal hrál na Slovácku," poukazuje trenér.

Foto: sparta.cz

Sparťan Daniel Horák si připsal ligový debut.

„První poločas byl vyrovnaný. Pak jsme vypadli ze středu pole. Šance jsme měli, ale neproměnili je, zatímco Plzeň ano. Vyhrála zaslouženě," uzavírá Kotal ukončení úspěšné série.

Hodně šancí dává mladým. V Plzni dopřál ligový debut Horákovi s Patrákem z béčka.

„Je to pro ně zkušenost. Jsem hlavně rád, že jsme je mohli nasadit. Věřím, že si uvědomí rozdíl mezi třetí a první ligou a budou ještě více pracovat," doufá Kotal.

Reklama

Související témata: