Hlavní obsah

Tvrdík po oslavách spustil lavinu. Takhle ne, předsedo, ozvali se fandové

Praha

Od oslav titulu k dalším plánům. Slávisté po zisku druhého titulu v řadě vyhlížejí další sezonu v jednom směru bez příliš radostných obrysů. A nejen oni. S diváky je to pro příští měsíce na české fotbalové scéně s ohledem na koronavirus nejasné a vedení Slavie se chce vyhnout komplikacím. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík přišel s rezolutním vyhlášením, které se dotýká početné společnosti držitelů sezonních vstupenek. Ty se zatím k nelibosti fandů prodávat nebudou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík a brankář Slavie Ondřej Kolář během oslav a předání trofeje pro mistra ligy.

Článek
Fotogalerie

„Slavia nebude prodávat na sezonu 2020/2021 permanentní vstupenky do doby, než bude povoleno využití alespoň poloviny kapacity stadionu," oznámil na twitteru Tvrdík stále ještě ve chvílích doznívající radosti z druhého titulu v řadě.

Vedení Slavie mělo zamotanou hlavu už s tím, jak vyřešit omezenou kapacitu v závěru stále ještě neukončené sezony.

Hledal se systém, jak vybrat šťastlivce z dvanáctitisícové armády permanentkářů. Našlo se dost kritiků, ale to už je minulost. Sezonní vstupenky se ruší. Alespoň dočasně.

„Nenašli jsme ani po dlouhé diskusi skutečně spravedlivý model, který by umožnil vybrat z našich fans jen úzký okruh 4000 návštěvníků," uvedl dále Tvrdík.

U permanentkářů zjevně narazil. Přitom fakt, že by nemuseli být i přes vlastnictví sezonní vstupenky v hledišti, řadě z nich tolik nedělá problém.

„Permanentka pro nás není jen vstupenkou na zápasy. Permanentka je spojením s klubem. Prosím, spusťte prodej," reagoval jeden ze zástupu fandů na sítích.

„Já si chci permanentku koupit a podpořit tím klub v těžké době, i kdybych neměl jít na žádný zápas," připojil se další.

"Nezačít prodávat, je to nejhorší, co jste mohli vymyslet," usoudil jiný z tábora příznivců červenobílých, v němž panují obavy z "ještě nespravedlivější ticketportálové bitky o lístky" před každým zápasem.

„Předsedo, spusťte prodej permanentek s dodatkem, že klub negarantuje počet utkání s odkazem na COVID," navrhoval jiný z fanoušků a připomínal ekonomickou stránku věci pro klub. „Je nás hodně, pro které je permice tradicí a zároveň chceme klubu těch pár tisícovek dát. Dám je rád, i kdybych šel jen jednou."

Šéf klubu ovšem v minulých dnech přišel s informací, že Slavia si v tomto směru stojí velmi dobře. Ale kdo ví, co ještě přinese koronavirová doba...

„Permanentkou podporuji klub, kdo se bojí, nemusí si ji kupovat. I kdyby povolili celou kapacitu, za měsíc může být vše jinak," přimlouval se za prodej další z fandů i přes zjevně velmi nejistotu koronavirovou situaci.

Zjevně jde o hlasy permanentkářů, jejichž nárůst v minulé sezoně klub stopnul ve chvíli, kdy zabrali takřka dvě třetiny kapacity hlediště. Ti, kteří spoléhají na nákup jednotlivých lístků, by možná zase tak striktní nebyli. Teprve příští týdny ukážou, jak to s diváky bude... Nejen v Edenu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice