Hlavní obsah

Hned dva rekordy k narozeninám! Rada vládne českým trenérským legendám

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Úspěšný víkend. Po všech stránkách. V pátek Petr Rada oslavil 62. narozeniny, v neděli slavil vstupní výhru v lize. Kouč fotbalistů Jablonce hned v úvodním kole nové sezony navíc překonal dva trenérské rekordy české soutěže. Díky vítězství 1:0 nad nováčkem z Pardubic si bývalý kouč české reprezentace připsal 158. výhru v nejvyšší soutěži a na kontě má už 576 bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada děkuje fanouškům.

Článek
Fotogalerie

Dvaašedesátiletý zkušený trenér Petr Rada měl o víkendu důvod k radosti. Jak avizuje oficiální web soutěže, jeho svěřenci totiž na domácí půdě porazili nováčka z Pardubic 1:0, čímž dopomohli svému trenérovi k překonání dvou maxim. Petr Rada se stal rekordmanem ligy v počtu vítězství (158) a zároveň v počtu získaných bodů (576).

Dosavadní rekord s nejvíce vítězstvími držel Karel Jarolím (157), který v rámci nejvyšší soutěže působil v Příbrami, Slovácku, Mladé Boleslavi, ale hlavně ve Slavii.

Rekord v počtu získaných bodů doposud držela další trenérská legenda Petr Uličný (Zlín, Brno, Ostrava, Plzeň, Žižkov, Opava, Hradec Králové, Olomouc).

Rada sbíral výhry a body během svého působení v týmech Teplic, Slavie, Liberce, Jihlavy, Příbrami, Sparty a Jablonce. Právě v posledně jmenovaném celku strávil největší část své trenérské kariéry, působí zde čtvrtou sezonu v řadě a celkově už osmou. V lize do této chvíle odkoučoval 18 sezon a vedl tým jako hlavní trenér v 381 zápasech.

Reklama

Související témata: