Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 1:1Vítězná série Baníku skončila. Olomouc brala bod, naštvala ji penalta i zahozené šance

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Yunis 0 : 1
72. Azevedo 1 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v páteční předehrávce 13. kola první ligy s Olomoucí 1:1. Hanáci vedli po zásahu Junise, ale další šance zahazovali, nebo jim stál v cestě výtečný gólman Laštůvka. Baník nakonec srovnal z penalty, po které se Sigma hodně zlobila.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Ostravy Jan Laštůvka, Martin Fillo z Ostravy a Michal Vepřek z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Olomouc odstartovala velmi aktivně, ale její první šance přišla až v době, kdy se zdálo, že otěže hry převezmou domácí. Hosté prošli v 18. minutě středem ostravské obrany, ale Falta napoprvé trefil Laštůvku a domácí brankář i jeho opakovaný pokus bravurně vyrazil nohou.

Na druhé straně zahrozil také Baník. De Azevedo se po centru opřel do balonu z voleje, jenže zamířil do Mandousovy náruče. Poté Kaloč v 32. minutě sklepl balon do běhu Šašinkovi, který proskočil mezi stopery a ocitl se sám před brankou, kterou ale minul.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Ostravy se radují z gólu, který vstřelil z penalty Dyjan Carlos De Azevedo (vpravo).

Na konci první půle vychytal Laštůvka tři gólové šance. Nejprve ho nedokázal překonat osamocený Vepřek a poté ani dorážející Yunis. V nastavení pak zneškodnil i jasnou Chytilovu příležitost z malého vápna.

Domácí kouč Kozel na množství olomouckých šancí reagoval v poločase dvojím střídáním. Zpočátku se zdálo, že přinesou požadovaný efekt. Hra se srovnala, ale pak se domácí Jánoš pustil s míčem riskantně před domácí vápno, přišel o něj a i když Laštůvka ještě dvě následné Vepřekovy střely kryl, na Yunisovu dorážku už nestačil.

Sigma byla po gólu opticky lepší, v 74. minutě všal Holzer obešel ve vápně Gonzáleze, který do něj strčil rukama. Sudí Hrubeš i po poradě s videorozhodčím Denevem nařídil penaltu, z níž dal De Azevedo pátý gól v ligové sezoně. V nastavení mohl dát Sigmě krutou ránu Zajíc, ale jeho gól na 2:1 kvůli ofsajdu neplatil.

Ostrava, která vyhrála minulá čtyři kola, neprohrála s Olomoucí doma v lize pošesté za sebou, počtvrté v řadě s ní však remizovala. Baník se posunul na šesté místo a navíc má k dobru dva odložené domácí duely. Hanáci zůstali čtvrtí.

13. kolo první fotbalové ligy:
Ostrava - Olomouc 1:1
Branky: 74. De Azevedo z pen. - 64. Yunis. Rozhodčí: Hrubeš - Poživil, Ratajová - Denev (video). ŽK: Houska (Olomouc). Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Svozil (46. Pokorný), Stronati, Fleišman - Jánoš, Kaloč (76. Kuzmanovič) - De Azevedo (90. Buchta), Tetour, Potočný (46. Holzer) - Šašinka (62. Zajíc). Trenér: Kozel.
Olomouc: Mandous - Sladký, Hubník, Poulolo, Vepřek - Breite - González (90. Hála), Houska, Chytil (90.+2 Zifčák), Falta - Yunis (84. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: