Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 1:2Rabušicův gól v nastavení vynesl Liberci vítězství na Slovácku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Pavelka 1 : 0
39. Rabušic 1 : 1
90. Rabušic 1 : 2

Dva góly útočníka Michaela Rabušice vynesly fotbalistům Slovanu Liberec vítězství 2:1 na stadionu Slovácka. O své výhře v utkání 14. ligového kola hosté rozhodli v nastaveném čase druhé půle a v tabulce ztrácejí na vedoucí Spartu tři body. Slovácko neporazilo Liberec ani podvanácté za sebou.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Lukáš Fujerik ze Slovácka (vlevo) a Jiří Fleišman z Liberce.

Článek

Taktovky se ujal od úvodních minut Slovan, který zatlačil domácí tým do obrany. Ovšem liberecký tlak se projevoval hlavně ve statistice držení míče, pozorně bránící Slovácko hostům příliš šancí na zakončení nedávalo. Domácí hráči kontrovali v průběhu úvodní desetiminutovky dvakrát rychlým brejkem, ale taktéž bez úspěchu.

První nebezpečí před Filipkovou brankou tak znamenala až Šuralova přihrávka na reprezentanta Gebre Selassieho, jehož náběhy domácí zadáky hodně zlobily. Pravý bek Liberce přichystal střeleckou pozici Rabušicovi, jehož ale domácí gólman vychytal.

Pak se začalo osmělovat i Slovácko, problémy dělal obraně hostů především Pavelka. Právě on také vstřelil úvodní gól: obehrál Gebre Selassieho a poslal do úniku Ondřejku, který mu vrátil míč a Pavelka tvrdou přízemní ranou překonal Bičíka.

Domácí mohli vzápětí vést o dva góly. Jenže lob, kterým Ondřejka přehodil Bičíka, nebyl dostatečně rychlý, aby zapadl do branky dříve, než ho stačil odkopnout liberecký stoper Karišik.

Slovan se snažil kombinovat, ale dlouho se mu nedařilo dostat se do zakončení přes aktivně napadající hráče Slovácka. To si slabší chvilku vybralo v 35. minutě, kdy po kombinaci Liberce nechalo prostor Váchovi, jehož kolmice prošla přes několik hráčů a našla nabíhajícího Gebre Selassieho. Ten ale šancí pohrdl a poslal míč jen do Filipkovy náruče.

Krátce nato ale hosté vystupňovali tlak a přece jen vyrovnali. Gebre Selassie odcentroval do pokutového území a Rabušic snadno dopravil míč do sítě.

Tempo zápasu po přestávce opadlo a jediným vzrušením nadlouho zůstala liberecká chyba ve středu pole, po níž mohl jít do úniku Ondřejka, ale akci zbrzdil a následná přihrávka na Valentu už nevyšla.

V poslední desetiminutovce několikrát zahrozil Liberec. Filipko musel vyrazit nejprve Váchovu ránu a poté i Štajnerův pokus, který se točil z rohu přímo do branky. Po dalším rohu hlavičkoval nad břevno Kelič.

Když už vypršela i 90. minuta, přišel o míč v pokutovém území Reinberk a Šuralův centr v pádu usměrnil do domácí branky Rabušic. Na jeho branku už Slovácko zareagovat nestihlo a Slovan tak slavil cenné vítězství.

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 1:2 (1:1)
Branky: 19. Pavelka - 39. a 90.+1 Rabušic. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Pelikán. ŽK: Kordula (Slovácko). Diváci: 4526.
Slovácko: Filipko - Reinberk, Košút, Trousil, Mezlík - Fujerik (46. Volešák), Daníček, Kordula, Valenta (90. Poliaček), Pavelka - Ondřejka (84. Čtvrtníček). Trenér: Soukup.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik (50. Kelič), Fleišman - Vácha, Štajner, Janů, Breznaník (69. Bosančič) - Rabušic, Šural. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: