Hlavní obsah

Besta sní o titulu a obdivuje Řepku

PRAHA

Dotáhnout do zdárného konce cestu za vytouženým titulem. To je sen, kterým žije obránce ostravského Baníku Pavel Besta. Je mu sice teprve jednadvacet, ale už patří k pilířům obrany nejlepšího mužstva podzimní části první fotbalové ligy...

Foto: FC Baník Ostrava

Ostravští fotbalisté s přehledem vyhráli podzimní část první fotbalové ligy.

Článek

"Vyhrát s Baníkem titul, to by bylo to nejlepší, co by mě v životě mohlo potkat," říká Besta. "Vlastně je to můj sen už odmalička," tvrdí odchovanec klubu, který je jeho barvám bez přestávky věrný už od šesti let.

Současné úspěchy podle něj nejsou jen souhrou náhod. "Začalo to už někdy před třemi lety. První trenér, který to vzal pevně do ruky, byl pan Jarabinský. A teď přišlo to vyvrcholení," míní Besta.

Zároveň však nezastírá, že sedmibodový náskok na Spartu příjemně překvapil. "A asi nejen mě. Nikdo netušil, že nám to bude šlapat až takhle. Ale přišel nový trenér Komňacký, mužstvo se vhodně doplnilo a začali jsme vyhrávat i venku. Velkou zásluhu na tom mají i fanoušci. Hrát před takovou kulisou je nádhera," libuje si.

Stopeři to musejí 'řezat'

Že hraje ve slušné fazóně, dokazuje už nyní zájem několika dalších klubů. "Kdo by dneska nechtěl hrát v cizině," povzdychne si Besta. "Ale neřeším to. Pro mě je na prvním místě touha vyhrát titul. Neberu to tak, že bych teď musel za každou cenu odcházet. Nechávám to na svém manažerovi Ondřeji Chovancovi."

Nemá žádný vyloženě vysněný klub, ale z hráčů má dva velké oblíbence - krajana Tomáše Řepku působícího ve West Hamu a Francouze Desaillyho z Chelsea. Obránce, kteří se s ničím dvakrát nemažou... "Takový styl je mi blízký, od střílení gólů a tvoření hry jsou na hřišti jiní, stopeři by to měli řezat," dodává Besta.

Jako obránce je hodně nepříjemný, což potvrdí řada hráčů z naší ligy. Pavel Horváth se po zápase Teplic s Baníkem nechal s úsměvem slyšet, že jestli bude hrát ještě někdy proti Bestovi, bude moci přestoupit akorát tak do vojenské nemocnice...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články