Hlavní obsah

Titul Klusáček Slavii přeje, ale nedopustil, aby ho slavila v Ďolíčku

Praha

Titul Slavii přeje, ne že ne. „Má nejlepší tým, zaslouží si ho. Ale ať ho oslaví až v příštím kole,“ motivoval trenér Klokanů Luděk Klusáček své svěřence stejně, jako je před ligovým kláním s vršovickým sousedem motivovali i jejich fanoušci. Neprohrát a nedopustit, aby sešívaní juchali už u nich v Ďolíčku. To bylo to hlavní, oč v nedělní partii u Botiče šlo a co Bohemians splnili. Se Slavií uhráli bezbrankovou remízu a donutili ji mistrovské oslavy odložit.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Daniel Köstl z Bohemians a Stanislav Tecl ze Slavie.

Článek

„V závěru jsme chtěli zkusit hrát na výhru, ale v ofenzivě už jsme neměli dost sil. I bod je ale pro nás důležitý a cenný," kvitoval kouč Klokanů, že jeho svěřenci vršovického souseda obrali a už v devátém ligovém zápase po sobě neprohráli.

„To proto, že defenziva nám funguje a nedostáváme moc gólů. A to všechno i přes to, že nám chybí strašně moc zraněných či distancovaných hráčů. Už je jich deset, takže sestavu lepíme, jak se dá. Zatím jsme si ale pokaždé dokázali poradit."

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jakub Hromada ze Slavie, Nicolae Stanciu ze Slavie a Vladislav Ljovin z Bohemians v utkání 29. kola Fortuna ligy

I v derby se Slavií si Klusáček poradil. Za vydatného přispění mladého gólmana Huga Bačkovského, který přišel do Bohemians na hostování ze Sparty. Nastoupil k třetímu ligovému zápasu v kariéře a podruhé vychytal nulu.

"Asi životní zápas," přiznával jednadvacetiletý brankář po bezbrankové remíze s čekatelem na třetí titul v řadě.

„Předpokládali jsme, že gólman bude muset hrát hodně nohama, proto dostal přednost. A zápas se mu skutečně povedl. Měl pár dobrých zákroků, dvakrát mu vypomohl Krch, a i proto čisté konto," pochvaloval si Klusáček rošádu, kterou udělal.

„Jen škoda, že po dobrém začátku náš výkon zbrzdilo zranění Köstla. Slavia v druhé půli vystupňovala tlak, ale kluci zápas odmakali, padali do střel a remízu si zasloužili."

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 22. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 20. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 22. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice