Hlavní obsah

Míč byl za čarou, měl být uznán gól, mrzelo kouč Opavy po porážce, která pečetila sestup

Zlín

Fotbalisté Opavy se po třech letech rozloučí na konci sezony s nejvyšší soutěží. Pečeť na vstupenku do druhé ligy dala remíza 1:1 ve Zlíně. "Sestup je pro nás smutný. Na rozbor bude více času, až celá soutěž skončí. V žádném případě nejsme s pádem do druhé ligy smířeni, ale takový je fotbalový život," řekl při on-line tiskové konferenci opavský trenér Alois Skácel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Opavy Radoslav Kováč (ilustrační foto)

Článek
Fotogalerie

Slezané měli už před výkopem sobotního duelu jen teoretickou naději na udržení. Aby žila dál, museli by získat tři body, což se jim nepovedlo. Dlouho vedli 1:0, jenže dvanáct minut před koncem srovnal Poznar a popravil definitivně Opavu.

"Kdybychom v úvodu dali gól, byl by vývoj jiný, ale my máme v poslední době jen jednoho střelce - Poznara. Když nedá gól on, tak nikdo," řekl zlínský trenér Bohumil Páník.

Opava měla další příležitosti ke vstřelení branky, zradila ji ale koncovka. Šanci na druhý gól měl Dedič, ale hlavou netrefil prostor mezi tyčemi. V 72. minutě stejného hráče vychytal Dostál a z dorážky ze dvou kroků neproměnil Nešický jasnou tutovku, když míč napálil jen do břevna.

"Podle záznamu byl míč po odrazu od břevna za brankovou čarou a měl být uznán gól," mínil Skácel, který vede slezský celek společně s Radoslavem Kováčem a má smlouvu ještě na dva roky. Zda budou u mužstva i v příští sezoně pokračovat, zatím není jasné.

Reklama

Související témata: