Hlavní obsah

Dva muži hlásí odchod! Sparta jede do Rakouska bez Trávníka s Hanouskem

Aktualizováno

Fotbalová Sparta odjíždí na soustředění, osm dní stráví v korutanském Bad Kleinkirchheimu. Soupiska pro soustředění je užší, než byla při zahájení přípravy. Na herní kemp do horského městečka na jihu Rakouska klubovým autobusem z Prahy neodcestovali Matěj Hanousek a Michal Trávník. V těchto dnech probíhají jednání o transferech obou hráčů směrem do zahraničí, avizuje klub na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník ze Sparty Praha během přípravného utkání s SK Líšeň.

Článek

Stopy vedou do Polska. Michal Trávník měl odtud lákavou nabídku již v zimě. Odmítl ji, aby ještě zabojoval o své místo ve Spartě, do základní sestavy se ovšem ani po příchodu trenéra Pavla Vrby nedostal.

Matěj Hanousek pak má podle polských zdrojů namířeno do Wisly Krakov, kde by se měl sejít s krajany Frydrychem a Klimentem.

S ohledem na zdravotní problémy necestuje do Rakouska ani záložník Jan Fortelný. Kvůli obtížím nenaskočil ani na minutu do přátelských utkání, která mužstvo odehrálo v rámci první části předsezonní přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Hanousek ze Sparty Praha během přípravného utkání s SK Líšeň.

K týmu se už naopak po dovolené připojil slovenský reprezentant Dávid Hancko, který před odjezdem na EURO na Letné podepsal smlouvu a po dvou letech hostování z italské Fiorentiny se stal kmenovým sparťanským hráčem.

Na palubě autobusu nechybí ani Lukáš Juliš, který utrpěl zranění v posledním přípravném zápase proti Líšni. Lékaři mu diagnostikovali poranění vazů v kotníku a na soustředění se bude věnovat převážně rehabilitaci.

Sportovní vedení pak řeší zapojení reprezentantů Ondřeje Čelůstky, Adama Hložka a Jakuba Peška do přípravy poté, co národní tým vypadl ve čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: