Hlavní obsah

Plzeň: Další nepěkná výhra! Štěstí se nás nemůže držet věčně, vědí viktoriáni

Plzeň

Tři varování nestačila, fotbalová Plzeň si zahrávala s ohněm počtvrté v řadě. Znovu vyhrála, ale opět po špatném výkonu. Po Českých Budějovicích, Příbrami v MOL Cupu a Pardubicích se protrápila v sobotu i k vítězství nad Zlínem (2:1). Díky dvěma gólům Beauguela si upevnila pozici lídra soutěže.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně střílí gól z penalty.

Článek

„Jsme rádi, že jsme vyhráli. Ale byli jsme hodně nepřesní, nedostali jsme se do zápasu. Jsme spokojení jen s výsledkem, na hře musíme zapracovat. Abychom měli lepší držení míče, lépe kombinovali. Potřebujeme se vyvarovat tolika ztrát, dostat do šestnáctky mnohem víc centrů, víc střílet ze střední vzdálenosti," uvedl kouč Michal Bílek.

Rozhodně není náhoda, že jeho tým, až na triumf nad Karvinou (2:0), vyhrál v lize osmkrát jen o gól. A očividně se mu líbí výsledek 2:1. V rámci všech soutěží ho dosáhl hned osmkrát. Zatím se Plzni daří zápasy, ve kterých se trápí, urvat na svoji stranu. Často silou vůle, dílem i štěstí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu.

„Jenže štěstí se nás nebude držet pořád," prohlásil záložník Dominik Janošek, který Beauguelovi přihrál na vítěznou trefu. Přitom vypadalo, že po delším čase odehraje Viktoria solidní zápas. Brzy vedla díky Beauguelově proměněné penaltě, kterou sudí Franěk nařídil za ruku Simerského. Jenže po vyrovnávací trefě Vraštila upadla do křeče. Spasil ji až Beauguel. Rozpaky však branka francouzského útočníka neodvála.

„Pozitivní je, že mužstvo dovede otočit utkání nebo ho vyhrát, když se mu nedaří. Ukazuje tím vnitřní sílu. Na druhou stranu vím, že musíme být daleko lepší herně. Beauguel dal dva góly, což je skvělé, zařídil nám tři body. Střílení gólů je jeho práce. Ale i on se musí zlepšit, má rezervy. Jako všichni ostatní," pronesl Bílek.

„Hlavní síla Viktorky je v kabině, bojujeme jeden za druhého, nevypouštíme souboje. Vrací se nám to na hřišti právě v tom, že dokážeme zvládnout utkání, kdy to není ono. Ale jak jsem řekl, tohle nemůže trvat věčně," doplnil Janošek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Sýkora z Plzně, Cheick Oumar Conde ze Zlína, Jhon Mosquera z Plzně.

Každopádně Západočeši po třetině základní části vedou ligu, vyhráli devět z deseti zápasů. Vzhledem k nepřesvědčivým výkonům vynikající bilance. „Prohráli jsme jen jedno utkání, zbylá vyhráli, proto jsme nahoře. Chceme zůstat mezi prvními třemi co nejdéle. Pokud zlepšíme hru, věřím, že se nám to povede," pověděl Bílek.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.