Hlavní obsah

Mareš už nebude na Julisce hostovat, stává se hráčem Dukly, Slavia otestuje Černého

Fotbalová Dukla Praha potvrdila další přestup, o novou tvář ovšem nejde. Jakub Mareš, jemuž poslední červnový den končilo hostování, se po uplatnění opce stává hráčem týmu z Julisky. Naopak Milan Černý se z Dukly přesunul do mateřské Slavie, kde je na testech. O jeho možném angažmá se teprve rozhodne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Mareš z Dukly během zápasu s Teplicemi.

Článek

Teplický rodák Jakub Mareš se s klubem dohodl na dvouleté smlouvě. Do Dukly přišel loni v létě na roční hostování s opcí z Mladé Boleslavi. Za sezónu odehrál 20 utkání a vstřelil 3 branky. Ke konci ročníku ho trápilo zranění. Do letní přípravy však nastupuje zcela fit.

"Jakub nás svými výkony během uplynulé sezóny přesvědčil natolik, že se sportovní vedení rozhodlo uplatnit po skončení jeho hostování opci. Jsme přesvědčeni, že se vstupem do našeho klubu získá ještě větší motivaci a stane se velmi platným hráčem," uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel.

Na odchodu z Dukly je naopak Milan Černý, který se zapojil do přípravy Slavie, jejímž je odchovancem. V úterý by měl zasáhnout do přípravného utkání s Vlašimí, které se hraje od 17:00 na tréninkovém hřišti v Edenu.

V létě 2011 přestoupil Černý ze Slavie do tureckého Sivassporu, odkud se po dvou sezónách opět vrátil domů, tentokrát do Dukly, za kterou v minulém ročníku odehrál 12 utkání. Šestadvacetiletý záložník se už také představil v reprezentačním áčku, za které dokonce v přátelském utkání proti Turecku vstřelil branku.

Reklama

Související témata: