Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Hradec 0:3Klokanům premiéry nejdou, druhý rok po sobě v Ďolíčku padli s nováčkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Pázler 0 : 1
79. Gajič (vlastní) 0 : 2
91. Malinský 0 : 3
Záznam online reportáže

Úvodní zápasy sezóny nejsou jejich hobby. Nadále platí, že fotbalisté Bohemians Praha 1905 otevřeli nový ročník první ligy vítězně naposledy na podzim 2011 výhrou nad Slavií. V posledních dvou ročnících je trestají nováčci. Klokani loni prohráli 0:1 se Zlínem a tentokrát Ďolíček vyplenil Hradec Králové. Votroci si počkali, v závěru zápasu třikrát udeřili a odvezli si cennou výhru 3:0.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Malinský z Hradce Králové (vpředu) se raduje z gólu. Vzadu jeho spoluhráč Jiří Janoušek.

Článek
Fotogalerie

Votroci nechtěli plnit roli krotkého nováčka a začali v Ďolíčku sebevědomě. Hlavička jejich kapitána Černého hned ve 4. minutě navíc klokany upozornila, aby se měli na pozoru. Odpověď domácích byl rychlá, novic Berger doklepl z malého vápna míč do sítě, jenže z ofsajdu. Hra se rychle rozproudila a hradecký brankář Ottmar, který si ve 32 letech připsal první ligový start, měl práci s Havlovou střelou.

Bitva o první gól pokračovala. Čížkovu bombu z přímého kopu vyboxoval Ottmar, také rychlý kontr nováčka skončil jen rohovým kopem. Hradeckým pak vyšla standardka, ale nebezpečnou Chlebounovu hlavičku stačil Fryšták s námahou vyrazit.

Do druhé půle vyslal domácí kouč Koubek útočníka Jeslínka, jehož Bohemka zaregistrovala teprve v pátek. Po přestávce se dlouho nic nedělo, pak domácí začal výrazně zlobit čiperný Malinský. Jeho tři výpady ještě přečkali, ale nevzali je vážně.

A tak je potrestal Pázler. Král střelců minulého ročníku druhé ligy byl na hřišti teprve čtyři minuty, když si postavil míč a z přímého kopu z třiceti metrů otevřel skóre. Když si pak Holešův centr srazil do vlastní sítě Gajič, bylo s domácími zle.

Překvapivě vysokou výhru nováčka pak v nastaveném čase uzavřel agilní Malinský vydařenou individuální akcí.

Fotbalová liga - 1. kolo:
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Branky: 71. Pázler, 79. vlastní Gajič, 90.+1 Malinský. Rozhodčí: Franěk - Kotík, Dobrovolný. ŽK: Jindřišek - P. Černý, Chleboun, Malinský. Diváci: 4832.
Bohemians: Fryšták - Křapka, Krch, Gajič, Havel - Jindřišek (77. Hubínek), Jirásek - Berger (69. Bartek), Čížek, Luts (46. Jeslínek) - Mikuš. Trenér Koubek.
Hradec: Ottmar - Holeš, Plašil, Chleboun, Mudra - Janoušek, Schwarz - Martan, Vlkanova (87. Trubač), Malinský - P. Černý (70. Pázler). Trenér Frimmel.

Reklama

Související témata: