Hlavní obsah

Fanoušek slíbil Šmídovi čínský klobouček štěstí. Po vršovickém derby ho střelec Klokanů skutečně dostal

Praha

Jeden z věrných fanoušků Klokanů si vybral před vršovickým derby právě jeho. Michala Šmída, co sice vyrostl ve Slavii, ale ligovou šanci v ní nedostal, takže po zastávkách na jihu Čech a pražské Julisce teď ctí a obléká zelenobílé barvy Bohemians. „To je čínský klobouček štěstí. Když nepohrajete, dostaneš ho ode mne," ukazoval mu tradiční čínskou pokrývku hlavy. Samozřejmě červenou i s nezbytným střapcem a pochopitelně evokující čínské majitele Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Šmíd z Bohemians oslavuje remízu 1:1 se Slavií.

Článek

„Dostal jsem ho," chlubil třicetiletý fotbalista po utkání, v němž Klokani vydřeli překvapivou remízu, neboť favorizovanou Slavii obrali.

„Možná překvapivou, ale výbornou," pochvaloval si Šmíd, který se pod dělbu bodů podepsal vedoucí trefou. „Moc gólů v lize nedávám, takže každý je pro mě sladký. Ale že jsem ho vstřelil právě Slavii, to jsem nijak neprožíval. Sice jsem v ní vyrostl, ovšem ani jeden zápas jsem za ni nesehrál," žmoulal Šmíd v ruce červený čínský klobouček a vybavoval si svou trefu hned v samém úvodu střetnutí.

„Dohrával jsem standardní situaci a tak nějak jsem tušil, že by se po Maškově střele mohl míč odrazit právě ke mně. Nepletl jsem se, takže stejně jako proti Brnu jsem střílel do prázdné brány. Byla to důležitá trefa, protože Slavia moc gólů nedostává a my ji vedením určitě zaskočili," vykládal Šmíd.

Pochopitelně byl spokojený, stejně jako všichni jeho spoluhráči.

"Já obzvlášť, protože mně hodně zatrnulo, když jsem vyrobil chybu, po níž mohla Slavia zápas rozhodnout. Budinský mě ale naštěstí zachránil," přiznával poté, co se devadesát minut naplnilo a Bohemians slavili nerozhodný výsledek.

Na Slavii sice Klokani umí, neboť v posledních šesti zápasech s ní prohráli jen jednou, ale tentokrát byli sešívaní velkými favority.

„Podobné statistiky moc nesleduji a ani na ně nedám, ale psychologický aspekt zřejmě opravdu působí. Kluci se Slavie nebojí a věří si na ni," vysvětloval úspěšnou bilanci Bohemians ve vršovickém derby trenér Miroslav Koubek.

Podobný klobouček jako Šmíd sice nedostal, svůj tým však k remíze dovedl. „Dokráčeli k ní hráči, kteří zápas poctivě odpracovali. V přípravě jsem jim říkal, že když budeme dostatečně aktivní a navrch přidáme i kvalitní přechodovou fázi, můžeme uspět. Oni se toho drželi, závěrečných dvacet minut jsme ubránili a uskákali, takže jsme si nakonec bod zasloužili," glosoval vršovickou partii spokojený kouč Klokanů.

Reklama

Související témata: