Hlavní obsah

Sýkora je blízko přestupu do Slavie. S hráčem i klubem jsme domluveni, říká Tvrdík

Praha

Liberecký obránce či záložník Jan Sýkora patrně v brzké době změní své působiště. Třiadvacetiletý fotbalista, který díky svým výborným výkonům na podzim oblékl i reprezentační dres, je blízko přestupu do Slavie. Podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka jsou červenobílí domluveni s hráčem i severočeským klubem. Informovaly o tom ve středu oficiální internetové stránky pražského týmu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Sýkora zahájil zimní přípravu s Libercem, jarní část sezóny ale v dresu Slovanu zřejmě neodehraje.

Článek

Sýkora patřil na podzim k velkým tahounům Slovanu a svými výtečnými výkony si vysloužil poprvé v kariéře i pozvánku do národního mužstva. Odchovanec Sparty se stal na přestupním trhu hodně žádaným zbožím, ocitl se v hledáčku Plzně i obou pražských "S", situace kolem jeho nového angažmá se však začíná vyjasňovat.

Úřadujícího mistra z Plzně, kde s fotbalem začínal, Sýkora neposílí. "Vybral si jiný klub," potvrdil ve středu kouč Viktorie Roman Pivarník.

Levonohý hráč si z řady nabídek vybral tu z Edenu. "Hráč se rozhodl pro Slavii. Mohu s radostí potvrdit, že máme dohodu s FC Slovan Liberec i samotným hráčem a věříme, že celý přestup bude formálně dokončen v řádu hodin nebo několika málo dnů," uvedl v rozhovoru pro oficiální internetové stránky šéf klubu Tvrdík.

Pro Slavii byl šikula zpod Ještědí prioritou. "Od října loňského roku máme zájem o jeho příchod do klubu. Jsme si jisti, že bude patřit k oporám týmu a brzo si pro svoji povahu získá i náklonnost fanoušků," řekl Tvrdík.

Sparta se musí do šesti dnů vyjádřit

Univerzál Sýkora by mohl ve Slavii případně nahradit Jaromíra Zmrhala, o jehož odchodu z Edenu se spekuluje. "Strategie Slavie je klub posilovat a není v zájmu klubu v této chvíli hráče prodávat. U Jaromíra jsme se rozhodli udělat výjimku. Již dvakrát jsme ho neuvolnili a za výbornou práci, kterou pro klub odvedl, si naši podporu zaslouží. Neevidujeme žádnou oficiální nabídku, je však možné, že hráč v zimním přestupovém období Slavii opustí."

Sýkorův transfer do Slavie by mohl ještě překazit její městský a odvěkký rival z Letné, jenž má na hráče předkupní právo. "Liberec nás informoval o jedné nabídce, kterou na Sýkoru obdržel. My se teď podle smlouvy musíme do šesti pracovních dnů vyjádřit. Přemýšlíme, jaká bude naše reakce," připomněl dnes dopoledne sportovní ředitel a trenér Sparty Tomáš Požár.

"Samotný hráč již Spartě oznámil, že dává přednost Slavii, a Sparta je stejná jako my. Nechtěli bychom hráče, který za nás svým srdcem nechce hrát," věří Tvrdík, že Sýkora na jaře oblékne sešívaný dres.

Reklama