Hlavní obsah

Posila pro Spartu už je v Praze. Ben Haim si fotí dálnici a počasí

Praha

Další posila pro fotbalovou Spartu je doslova na cestě. Tal Ben Haim vystavil na sociální síti aktuální fotografii z pondělního dopoledne, z níž je patrné, že po dálnici směrem od Brna míří do centra Prahy. Pro produktivní hvězdu izraelského Maccabi Tel Aviv je navíc zřejmě důležité i příznivé počasí, neboť snímek zachycuje i oblačné nebe a udává přesnou teplotu 23 stupňů nad nulou...

Foto: maccabi-tlv.co.il

Izraelský útočník Tal Ben Haim z Maccabi Tel Aviv v souboji s plzeňským kapitánem Davidem Limberským.

Článek
Fotogalerie

Zprávy z minulého týdne se potvrzují. Letenští se podle nich rozhodli využít výstupní klauzuli ve smlouvě 27letého křídelníka Maccabi Tel Aviv, která odpovídá 2,9 miliónu eur (78 miliónů korun). Pro Tala Ben Haima už má ležet na stole čtyřletý kontrakt s odhadovaným ročním výdělkem kolem jednoho miliónu eur...

Záložník před dvěma lety s Maccabi vyřadil Plzeň v předkole Ligy mistrů. Poslední sezóna mu vyšla, dal 15 ligových gólů a přidal 5 asistencí. Mělo by jít o rozdílového hráče, rychlonožku připraveného útočit z obou křídel.

Izraelské zdroje odhadují současný Ben Haimův plat na 600-650 tisíc eur ročně. Na odchodu z Maccabi byl již v lednu, vzhledem k výsledkové krizi a změně trenéra však na jeho přestup do Brugg nedošlo.

Izraelský tým začal přípravu na soustředění v Rakousku, jen kousek od českých hranic. Izraelská média uvedla, že Ben Haimův otec je teď v Praze a že nový sparťanský kouč Andrea Stramaccioni již dříve hovořil s hráčem po telefonu.

Reklama

Související témata: