Hlavní obsah

Vrba: Že jsme vyrovnali rekord Sparty? Na to se po třicátém kole nehraje

Plzeň

Jeho tým celý zápas útočil, místy měl drtivou převahu. Vyslal téměř 40 střel, zahrával 15 rohů. Přesto byla Plzeň blízko prvnímu podzimnímu zakopnutí. Duel s houževnatými Bohemians 1905 otočila ve druhém poločase, vítězný gól vstřelil exklokan Milan Havel v závěru. „Utkání jsme zvládli spíš srdcem a bojovností než mimořádnou kvalitou. Měli jsme za stavu jedna jedna štěstí, Bohemka měla dvě velké šance," uvedl trenér Viktorie Pavel Vrba.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Havel z Viktorie Plzeň zvyšuje na 2:1, u tyče míč kontroluje Radim Řezník.

Článek
Fotogalerie

Co bylo špatně v prvním poločase, který jste prohráli 0:1?

Mohli jsme ze dvou situací vstřelit gól, zápas by se vyvíjel jinak. Bohemce se pak povedla jedna akce a dala gól. Chyběl nám lepší pohyb, aktivita ofenzivních hráčů nebyla podle představ. To se změnilo příchodem Bakoše se Zemanem. Naše hra se zrychlila, do pokutového území chodilo víc centrů.

Byl to zásadní důvod obratu?

V první půli jsme hráli často po stranách. Naše centry ani centry nebyly, šlo jen o nakopnuté balony. Letěly dvě hodiny, než spadly. Ani je nechci definovat. Po změně stran se rapidně zlepšila jejich razance, navíc náš tlak narůstal.

Co jste říkal výkonu obránce Havla, který obstaral vítěznou trefu?

Milan má složitou situaci. Kdyby byl Limberský zdravý, hrál by on. S Milanem ale počítáme do budoucna, je perspektivní. Typologicky je hodně zajímavý, proto jsme ho chtěli. Pro Bohemku je asi kruté, že o její prohře rozhodl její bývalý hráč.

Nadále zůstáváte stoprocentní, soutěž vedete o 7 bodů. Je to ideální pozice před zbytkem podzimu, v němž vás čekají klíčové zápasy se Spartou i se Slavií?

Nemyslím, že tato utkání budou klíčová. Klíčový je každý zápas. Pokud získáváme body, je to dobře, naopak pro konkurenty špatně. Je výhoda, pokud od nich máte odskok. Na Letné to bude zápas, který ukáže, jak na tom my i Sparta doopravdy jsme.

Triumfem nad Bohemians 1905 jste vyrovnali rekordní sérii Sparty, která před 6 lety vyhrála prvních 9 zápasů v ligové sezoně. Co tomu říkáte?

Vůbec nic. Povedený začátek mě těší, ale na tyhle věci se po třicátém kole nehraje.

Měl jste opět šťastnou ruku při střídání. Od druhé poločasu jste nasadil Zemana, který přihrál na obě branky...

Pomohl nám zápas zvrátit. Ve čtvrtek v MOL Cupu proti Opavě dostane velký prostor, podobně jako další kluci, kteří nemají takové herní vytížení.

Viktoria je rozjetá, nemrzí vás, že je nyní reprezentační přestávka?

Jsem rád, že ve čtvrtek máme Opavu, nevypadneme ze zápasové zátěže, což je důležité. Pokud ti, co čekají na šanci, zahrají, zamotají mi před duelem na Spartě hlavu.

Reklama

Související témata: