Hlavní obsah

Do přestávky jsme neexistovali, zlobil se Trpišovský po poločasovém výbuchu v Rotterdamu

Praha

Dva dramaticky odlišné poločasy předvedli fotbalisté Slavie Praha v druhém představení ve skupině E Konferenční ligy na půdě Feyenoordu Rotterdam. Do přestávky totiž jednoznačně dominoval nizozemský tým. Po pauze sice český výběr výrazně změnil obraz utkání, ovšem na vyrovnání nedosáhl. Feyenoord slavil výhru 2:1.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Tomáš Holeš se postaral o snížení

Článek

„První půli jsme na hřišti prakticky neexistovali," zlobil se trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Jeho tým se první pětačtyřicetiminutovky účastnil velice „okrajově" a značně nezaujatě.

„Náš výkon do přestávky byl strašidelný," připustil pro Českou televizi útočník Pražanů Jan Kuchta, který do utkání naskočil až po pauze. „Hráli jsme hloupě. Soupeř nás zaskočil intenzitou. Postrádali jsme přesnost. Vlastně použili naše zbraně. Každopádně měli ve hře mezery. Jenže jsme je nevyužili," brblal Lukáš Masopust, který nastoupil netradičně a teprve podruhé v kariéře na postu levého obránce.

„Byl to zápas dvou poločasů. První jsme promrhali. Šlo zřejmě o nejhorší poločas za dobu mého působení ve Slavii. Byli jsme všude pozdě, prohrávali souboje, neběhali jsme. Umožnili jsme Feyenoordu, aby dominoval," krčil rameny obránce Tomáš Holeš, který se hlavou postaral po obrátce o kontaktní trefu.

„Nabídli jsme soupeři zápas jako na podnose. Po první inkasované brance se naše hra sypala. Klukům se musela točit hlava, jak suverénně si soupeř na place počínal. Nebojím se říct, že ze strany Feyenoordu do pauzy šlo o exhibici," připustil Trpišovský.

„Nastavení ohledně válečnictví nebylo dobré. Domácí byli pohyblivější, dravější. Opticky to vypadalo, že hráčů Feyenoordu je na hřišti více," rekapituloval prvních pětačtyřicet minut Trpišovský.

Během přestávky udělal v sestavě tři změny. A vyplatilo se. „Měli jsme přinést do naší hry život, důraz a vyhrávat souboje. Hlavní bylo něco změnit, což se podařilo," vykládal právě střídající Kuchta.

„Po pauze bylo v naší hře více dravosti, agresivity. Výkon se zvednul. Dali jsme brzy kontaktní gól, ale další příležitosti jsme neproměnili," posteskl si Trpišovský v připomínce trefy Tomáše Holeše po standardní situaci.

„Řekli jsme si, že přímák rozehrajeme na přední tyč. A Petr Ševčík mě skvěle našel. V dalších minutách ale soupeř chytře kouskoval hru," vysvětloval Holeš, proč Slavia nedosáhla na vyrovnání.

„Jeden gól ze standardky, to je málo," věděl Kuchta, jehož značně nadzvedlo chování nizozemských fanoušků. „Aby po nás házeli zapalovače, kelímky s pivem... Jsem z toho znechucený, nasr... To na fotbal nepatří."

Reklama