Hlavní obsah

Fotbalový rytíř koučem na telefonu. O šampionát ho připravily ženské

Ženské za to mohou, protože pro ně měl a má Ryan Giggs obrovskou slabost. Dostaly ho do malérů už mockrát a teď zase. Místo aby se na reprezentační lavičce Walesu chystal na vrchol své trenérské kariéry, bude jen koučem v ústranní. Trenérem na telefonu. Mentorem a rádcem Roberta Page.

Foto: Profimedia.cz

Ryan Giggs

Článek

A to žil v představě, že když dovedl Velšany na EURO, dokáže s nimi na šampionátu totéž, co jeho předchůdce Christopher Coleman před pěti lety ve Francii. Že s týmem kolem kapitána Balea nejenže postoupí ze skupiny, ale že se s ním dostane třeba také až do semifinále.

Od loňského listopadu má ovšem fotbalový gentleman a proslulý slušňák Giggs utrum. Tedy, gentleman a slušňák na trávníku. Vždyť za čtyřiadvacet sezon, které prožil v Manchesteru United, nebyl ani jednou vyloučený a sloužil jako vzor všech ctností. Však ho také královna za jeho fotbalové zásluhy vyznamenala Řádem britského impéria.

Foto: Twitter @Cymru

Hráči Walesu, ilustrační foto.

Jenže teď mu ani tato pocta není nic platná, protože soudní jednání se vleče a Giggs zatím nebyl schopen prokázat svou nevinu. Je totiž obviněn, že fyzicky napadl svou přítelkyni Kate Grevilleovou a ještě další, o deset let mladší ženu.

Pověst nenapravitelného záletníka přitom třináctinásobnému vítězi Premier League Giggsovi u soudu pochopitelně přitěžuje.

Když se totiž před čtyřmi lety rozváděl s první manželkou Stacey, přiznal, že ji osm let podváděl. S Natashou, manželkou svého bratra Rodhriho.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

„Stydím se za něho, od téhle chvíle až do své smrti jeho jméno nevyslovím," prohlásil tehdy Giggsův otec Danny, někdejší reprezentant Walesu v ragby.

Jeden malér ale nestačil. Než se stačil Giggs rozvést, prasklo na něho, že udržoval poměr nejen s Natashou, ale současně i s Kate Grevilleovou.

Poměr hodně divoký, neboť ti dva se několikrát rozešli, aby se zase dali dohromady. Až po domácí scéně, po které odvedli policisté Giggse loni v listopadu v poutech a propustili ho až druhý den na kauci, nastal konec.

Wales
Účast na Euro: 2 x
Největší úspěch: semifinále 2016
Cesta na EURO: 2. místo v kvalifikační skupině skupině E
EURO 1996: semifinále
Trenér: Robert Page (46)
Nejlepší střelci v kvalifikaci: Gareth Bale, Kieffer Moore, Aaron Ramsey (všichni 2)
Klíčoví hráči: Gareth Bale a David James
Koho sledovat: David James a Ethan Ampadu
Ideální sestava: Ward - Mephan, Rodon, Lawrence - Roberts, Morell, Ampadu, Norrington-Davies (Williams) - Bale, James - Wilson.
Příprava před EURO: 2.6. Francie - Wales, 5. 6. Wales - Albánie
Sídlo během EURO: Baku (Ázerebájdžán)
Zápasy ve skupině: 12. 6. Wales - Švýcarsko (Baku), 16. 6. Wales - Turecko (Baku), 20. 6. Itálie - Wales (Řím).

I s Giggsovou kariérou reprezentačního trenéra. Vedení velšské fotbalové asociace ho totiž promptně odstavilo do ústraní, dokud nebude ukončeno soudní jednání, v němž Giggs čelí nejen obvinění z fyzického napadení třicetileté přítelkyně a další ženy onu první listopadovou neděli roku 2020, ale i z obdobných násilností, kterých se měl dopouštět po tři roky.

Proto bude rytíř fotbalu a na trávnících proslulý slušňák Ryan Giggs sedět během nastávajícího šampionátu jen doma u televize a čekat, zda mu jeho asistent Robert Page zavolá a bude chtít nějakou radu.

Tedy, jestli mu vůbec zavolá, když koučem Walesu bude během EURO oficiálně on.

Reklama

Související témata: