Hlavní obsah

Nejhorší zápas pode mnou! Italové nám dali jasnou lekci, úpí Šilhavý

Aktualizováno

Šok je slabé slovo. Šlo sice jen o přípravu, Italové nicméně české iluze o silném týmu nachystaném na EURO rozmetali na padrť. Debakl 0:4 v Boloni je pro fotbalovou reprezentaci obrovským mementem. „Lekce! Špatný výkon, špatný výsledek, asi nejhorší, co jsem u týmu,“ staví se k propadáku čelem trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Trenér Jaroslav Šilhavý během utkání v Itálii.

Článek
Fotogalerie

Angličany doma porazili, také Belgičany měli v Edenu skoro na lopatě. Malovali si tedy, že už se mohou měřit s nejsilnějšími.

Jenže Azzurri je zadupali do země. Nečekaně snadno a hravě.

„Narazili jsme na nesmírně silný tým, nejen dovednostně, ale i takticky. Italové nám dali jasnou lekci. Musíme ji brát, na víc jsme neměli. Snad je lepší dostat ji teď než na EURO," kaboní se trenér Jaroslav Šilhavý v hodnocení pro ČT sport.

„Myslel jsem, že budeme mít větší sebevědomí. Se silnými soupeři už jsme dokázali hrát dobře. Bylo to hodně o hlavě. Co jsem já hrál, tak jsme podali asi nejhorší výkon proti tak silnému týmu," přidává se ke kouči záložník Alex Král.

„Zápas se nám nepovedl. Měli jsme problémy s napadáním Italů, nemohli jsme se dostat přes jejich presink a měli zbytečné ztráty. Věděli jsme, že v tom jsou silní, proto jsme chtěli hrát po zemi. Ale nešlo nám to. Nedali jsme si dobré první dvě nahrávky, musíme se poučit," hodnotí kapitán Vladimír Darida.

Obrana hotovým utrpením

Především výkon obrany byl hotovým utrpením. „Náročný, těžký zápas. Super test s Italy, věděli jsme, do čeho jdeme. Mysleli jsme, že ho svedeme líp. Začátek nebyl špatný, po chybách jsme pak ale inkasovali. Ani se nám nepodařilo dohnat je presinkem. Použiju klišé, je lepší, že to přišlo v přípravě než na EURO. Ještě je čas," doufá stoper Jakub Brabec.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sester

FAČR

„Chyby obránců jsou nejvíc vidět, ale nefungovalo to nejen tam. Třeba také ve středu směrem dopředu. Hráli jsme pozičně špatně, ani jsme nenapadali," kroutí hlavou Šilhavý.

„Čelůstka musel jít navíc dolů kvůli zranění. Věřím, že navážeme na předchozí výkony. První dva góly jsme jim darovali, oni získali jistotu a hráli velice dobrý fotbal," líčí kouč.

K dispozici zatím neměl Kalase, takže řešení v obraně mu ubývá.

„Snad nejde o nic závažného, oba mají svalové problémy v oblasti kolene. Kdo bude zdravý, půjde do boje," připouští Šilhavý hořce.

Reklama