Hlavní obsah

Stoch: Jsme na správné cestě, pak se můžeme vyrovnat i top týmům v Evropě

Petrohrad

Zasypal gólmana soupeře sprškou střel a další spoluhráči se k němu rychle přidali. Jenže slovenský záložník vytěžil z kanonády jen břevno, což na bodový zisk v Petrohradu nestačilo. „Břevno mě samozřejmě mrzí nejvíc, protože rozhodovaly jen centimetry, jestli míč v síti skončí, nebo ne,“ lituje Miroslav Stoch rány, která nerozhodla. Fotbalisté pražské Slavie nakonec ve druhém vystoupení v Evropské lize podlehli 0:1.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Stoch trefil břevno petrohradské branky.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se prezentovali nečekaně sebejistým výkonem, kterým soupeře evidentně zaskočili. „Jen se potvrdilo, že cesta, po které jdeme, je správná. Pak se můžeme vyrovnat i top týmům v Evropě. A Zenit k nim jednoznačně patří. Málokomu se podaří, aby ho takhle přehrával," poukazuje Miroslav Stoch.

Výsledek je podle něj krutý, protože prohrálo lepší mužstvo. „Nečekaně jsme měli střel strašně moc, ale někdy chybělo štěstí a jindy jsme šance vyřešili zle. No nic, musíme makat a pokračovat v takovémto stylu. Myslím, že v budoucnu se nám to vrátí," ujišťuje slovenský záložník.

Ivanovič nezapomněl

V Rusku nastoupil proti svému krajanovi Róbertu Makovi. „Po dlouhé době jsme se potkali, prohodili pár slov. Pokecali jsme, za chvíli se ale uvidíme znova," líčí Stoch.

Navíc si zahrál také proti Branislavu Ivanovičovi, s nímž se potkal během angažmá v Chelsea. Před duelem s nadsázkou tvrdil, že je zvědavý, jestli si na něj slavný obránce ještě vůbec vzpomene. „Samozřejmě si mě pamatoval," usmívá se Stoch.

Sešívaní pokračují ve zběsilém tempu. V pátek dopoledne letí domů, hned v neděli pak v domácí soutěži hostí Příbram.

„Myslím si, že náročný program zvládáme v pohodě. Nic lehkého, ale zvykli jsme si už loni. Měli jsme program dost podobný. Musíme dobře regenerovat a starat se o tělo. V neděli musíme ligu zvládnout, pak je reprezentační pauza, kdy si odpočineme a načerpáme nové síly. A jdeme dále," plánuje Stoch.

Reklama