Hlavní obsah

Přehrát Zenit se jen tak nestává. Klobouk dolů před kluky, smeká gólman Kolář

Petrohrad

Odchytal zápas s krutým koncem. Většinu utkání z čáry sledoval, jak jeho spoluhráči překvapivě přehrávají favorizovaného soupeře a mají spoustu šancí. Sám ovšem v závěru inkasoval z první střely Zenitu na branku. „V televizi jsem se po zápase podíval, že Kokorin se trefil milimetrově. Líp ani nemohl, moc prostoru tam nebylo. Bohužel jeho gól nás stál body,“ lituje gólman Ondřej Kolář po porážce 0:1 pražské Slavie ve druhém utkání Evropské ligy na hřišti Petrohradu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář v akci.

Článek
Fotogalerie

Jak je brankáři po zápase, v němž měl jeho tým navrch, ale prohrál...?

Výsledek nás samozřejmě mrzí. Sahali jsme po třech bodech, nakonec jsme dostali takový smolný gól. Klobouk dolů před kluky, co předvedli na hřišti. Přehrát Zenit se jen tak nestává. Dokazujeme, jak jsme silné mužstvo.

Jak jste překvapivý průběh viděl z brány?

Zaskočili jsme je, jak jsme hráli. Velice dobře, drželi jsme se na míči a vytvářeli si spoustu šancí. Oni zápas od začátku podcenili, pak se do něj nemohli dostat. Musím opakovat, že jsme zahráli fakt hodně dobře.

Uvědomil jste si po gólu, že jste inkasoval z první střely Zenitu na bránu?

Okamžitě. Věděl jsem, že na mě za celý zápas nic nešlo, udržoval jsem se v tempu jen prací nohama. Nějaký centr jsem sebral, ale střelu neměli. Až ke konci, když jsme po gólu otevřeli hru.

Jak hodnotíte výkon svého protějšku Luňova, který je čerstvě jedničkou ruské reprezentace?

Brankář Zenit samozřejmě podržel. Měli jsme i smůlu, ale chytal velice dobře. Díky němu mají tři body.

Mohl jste ho trumfnout, kdybyste mu dal gól... Šel jste na roh v závěru sám od sebe, nebo vás před branku soupeře poslal trenér?

Opakoval se minulý zápas v Ostravě, kdy mě tam vyhnal trenér. Teď znova. Doufám, že do budoucna budeme mít štěstí a padne to tam.

Trénujete takové situace?

Kdepak, vůbec. Vždycky jde o náhodu. V české lize se moc nestává, že bychom prohrávali a chodil bych takhle na druhou stranu. Teď dvakrát po sobě. Doufám, že už nebude možnost tam jít, že budeme zápasy zvládat. (úsměv)

Po prvním kole jste vedli tabulku, teď se srovnala. Co první porážka znamená pro vývoj ve skupině?

Musíme všechny zápasy doma zvládnout a vyhrát. Venku bychom měli minimálně bod uhrát. Kodaň vyhrála v Bordeaux, takže čelo tabulky je vyrovnané.

Během pátku cestujete domů, v sobotu máte jediný volný den a v neděli zase zápas s Příbramí. Jak nabitý program zvládáte?

Je hodně náročný. Klobouk dolů před spoluhráči. Já jsem brankář, ale sám jsem z cestování unavený. Věřím, že se vzchopíme, Příbram zvládneme a nebudeme se stresovat až do konce. Moc důležitý zápas. Na Baníku jsme prohráli. Teď musíme vyhrát a doufat, že odskočíme týmům za námi.

Reklama

Související témata: