Hlavní obsah

Kokorina a Mamajeva zadržela kvůli výtržnostem policie

Moskva

Ruská policie zadržela fotbalové reprezentanty Alexandra Kokorina a Pavla Mamajeva, které vyšetřuje kvůli napadení v centru Moskvy. Potyčku, při níž útočník Petrohradu Kokorin a záložník Krasnodaru Mamajev zranili minimálně dva muže, zachytily bezpečnostní kamery. Pondělní incident vyvolal v Rusku velké pohoršení, oba hráči se k případu zatím odmítli vyjádřit.

Incident ruských fotbalistů v kavárně

 
Článek

Kokorin, který minulý týden ve čtvrtek rozhodl gólem o výhře 1:0 nad Slavií ve skupině Evropské ligy, a Mamajev dostali na středu předvolání na policii. Úřady je předem varovaly, že pokud se nedostaví, bude na ně vydán zatykač. Po výslechu byli oba zadrženi a obviněni z výtržnictví, za což jim hrozí až sedm let vězení. Jak dlouho zůstanou ve vazbě zatím policie nezveřejnila.

Podle záběru bezpečnostních kamer skupina útočníků, mezi nimiž byli i oba fotbalisté, zbila a zkopala na ulici muže. Další pak napadli v kavárně poté, co je napomínali kvůli přílišnému hluku. Podle svědků byli oba ruští hráči pod vlivem alkoholu a zřejmě i drog. Mezi zraněnými jsou dva vysoce postavení ministerští úředníci.

Vedle trestního stíhání nyní oběma hrozí i postih od klubů, které jejich chování odsoudily. Vedení Krasnodaru už pracuje na ukončení Mamajevovy smlouvy.

Reklama

Související témata: