Hlavní obsah

Slavia před derby sílí. Pod střechou se v Kodani proháněli i oba kanonýři

Kodaň

Velká marodka dolehla během podzimu na sešívané. Třeba v Petrohradu neměla fotbalová Slavia k dispozici ani jednoho hrotového hráče. Před čtvrtečním duelem Evropské ligy v Kodani se ovšem situace týmu zlepšuje. Na předzápasovém tréninku pod zataženou střechou se na trávníku stadiónu Parken proháněli i navrátilci Škoda, Tecl a Sýkora. Pro trenéra Trpišovského skvělá zpráva. Blíží se ligové derby nejen s Duklou, ale hlavně se Spartou.

Trénink fotbalistů Slavie v KodaniVideo: Pavel Dosadil (Kodaň), Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kanonýři Škoda s Teclem hlásí návrat. „Mít Milana a Standu je určitě příjemnější. Je pro nás pak lehčí reagovat na vývoj zápasu, i když oba dva mají velké manko. Absolvovali dva tréninky s mužstvem. Nějakou krátkou sekvenci ale zvládnou. S jedním nebo s oběma počítáme do nominace," avizuje kouč Jindřich Trpišovský.

Reálnější je Teclův start. „Standa je dál než Milan. Je překvapení, že se Milan vůbec dostane do kopačky a trénuje s týmem. Standa se zapojil od pondělí, jeho návrat bude rychlejší. Dá se počítat, že by zvládl podstatnou část zápasu," těší se Trpišovský.

„V předchozích zápasech nám chyběl útočník, který by dal gól. Dobrá zpráva, že začali trénovat s týmem naplno. Věřím, že nám pomohou nejen teď, ale také v dalších zápasech," kvituje záložník Josef Hušbauer.

Škoda s Teclem nicméně nehráli dost dlouho a jejich návrat je zatím možná jen taktickou hrozbou pro dánského soupeře.

„Oba jsou připravení, aby nastoupili, zdravotně v pořádku. Olayinka může hrát v útoku i na křídle. V posledních utkáních nám útočníci chyběli, marodka se teď vyprázdnila a možností je najednou spousta, což je vždycky lepší. Ale kdo přesně bude hrát, si necháme až na zápas, je to takové naše tajemství," uculuje se asistent Zdeněk Houštecký.

Zápas FC Kodaň - Slavia se hraje ve čtvrtek od 18:55. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama