Hlavní obsah

Slavia s Kodaní remizovala a drží postupovou pozici. Jablonecké šance rapidně klesly

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie nevyužili naplno příležitost výrazně se přiblížit postupu ze základní skupiny Evropské ligy, když ve čtvrtém kole uhráli v Edenu s Kodaní bezbrankovou remízu. Ani bod nakonec nezískal Jablonec v Astaně. V závěru neuhájil remízu, podlehl 1:2 a jeho šance na postup do jarní části soutěže klesají.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Souček (vpravo) ze Slavie a Dame N´Doye z Kodaně.

Článek
Fotogalerie

Červenobílí tak ztrácejí na vedoucí Zenit, který rovněž remizoval v Bordeaux 1:1, jeden bod a na třetí Kodaň udrželi dvoubodový náskok.

Vedoucí tým dánské ligy ani ve druhém utkání proti Slavii nevyslal jedinou střelu na bránu. Sešívaní tak potvrdili, že mají spolu s Chelsea nejlepší obranu soutěže, když oba týmy ve čtyřech zápas inkasovaly jediný gól.

Ve skupině C se dá každopádně očekávat boj o postup až do posledního zápasu.

Astana udržela neporazitelnost

Jablonec nebyl horší, ale co je mu to platné... Ani ve čtvrtém kole základní skupiny K nedokázal zvítězit. Celek z Kazachstánu vedl na umělé trávě po brance Pedra Henriqueho, pak sice Severočeši vyrovnali díky vlastnímu zásahu Baktijara Zajnutdinova, ale o výhře domácích rozhodl dvě minuty před koncem Jevgenij Postnikov.

Astana udržela neporazitelnost ve skupině, získala zatím osm bodů, obdobnou bilanci s lepším skóre má Dynamo Kyjev, které 3:1 zvítězilo nad Rennes. Francouzskému celku patří se třemi body třetí místo, Jablonec, který jako první český klub v pohárech prohrál v Kazachstánu, má o bod méně a je poslední.

Zápasy Evropské ligy - 4. kolo základních skupin
Astana - Jablonec 2:1
Branky: 18. Pedro Henrique, 88. Postnikov - 41. vlastní Zajnutdinov
Slavia - Kodaň 0:0
Další zápasy

Reklama