Hlavní obsah

Boleslav se předem vyřazena necítí

PRAHA/PALERMO

Fotbalisté Mladé Boleslavi nepřiletěli k odvetě prvního kola Poháru UEFA do Palerma s poraženeckou náladou, i když první zápas prohráli doma 0:1. Tým povzbuzený dvěma ligovými výhrami v řadě věří, že může na Sicílii překvapit.

Článek

„Postup přes šestý tým tabulky italské ligy by se asi rovnal malému zázraku, ale vážně věříme, že můžeme Sicílii vyloupit,“ usmíval se záložník Václav Kalina. „Šanci určitě pořád máme a není čeho se bát. Vždyť jsme doma dostali jen jeden gól,“ dodal před odletem do Palerma.

Trenér Zdeněk Ščasný je potěšen, že mužstvo v posledních třech zápasech neinkasovalo. Dobrá defenzíva může být klíčem k úspěchu. Zároveň však dobře ví, že favoritem zůstávají hráči Palerma.

„Bylo by nabubřelé dopředu říkat, že postoupíme,“ cituje ČTK boleslavského kouče. „Ale naší povinností je navázat na zlepšené výkony a po zápase se uvidí, na co to bude stačit,“ dodal Ščasný, který dal svým svěřencům den před odletem do dějiště zápasu volno.

Vedení klubu by tým rádo vidělo v další fázi soutěže, kterou jsou boje ve skupinách, a tak mužstvu vypsalo za postup prémii dva milióny korun. „Je to sice hezké, ale výhru vám to samo o sobě nepřinese,“ říkal kapitán týmu Marek Matějovský, včera povolaný do reprezentačního áčka na zápas v Německu. „Můžeme hrát uvolněně a bez stresu. Nemáme co ztratit,“ přidal útočník Ivo Táborský.

Reklama

Související témata: