Hlavní obsah

Slavia jde na Hamburk - půl Edenu za gól!

Pavel DosadilSport.cz

Den červenobílé mobilizace je tady. Fotbalisty Slavie čeká v Poháru UEFA klíčový zápas s Hamburkem. A vzhledem k tomu, že zatím mají v tabulce jen bodík za remízu v Žilině, potřebují Pražané vyhrát, aby se v posledním utkání skupiny F na Ajaxu mohli porvat o postup. Musí však zlomit své pohárové prokletí. Zatím dokázali vstřelit jen jediný gól... On-line reportáž zápasu můžete od 20:45 sledovat na Sport.cz.

Článek

Šest zápasů, jeden vstřelený gól. To je podzimní pohárová bilance fotbalistů Slavie. Dost zoufalá na to, aby trenér Karel Jarolím vypsal před klíčovým duelem s Hamburkem speciální odměnu pro střelce, který tuhle mizérii jako první zlomí. Třeba prémie a půl Edenu k tomu...

„Myslím, že zvláštní prémie nejsou potřeba. Vzhledem k vývoji ve skupině hrajeme proti Hamburku o všechno. Musíme vyhrát, abychom za dva týdny mohli bojovat v Amsterdamu s Ajaxem o postup. A to bez vstřeleného gólu asi nepůjde,“ usmívá se kouč. „Věřím, že mužstvo prokáže dostatečný hlad a odvahu jít do branky a gól vstřelit,“ dodává Jarolím.

Je čas, aby se střelci probudili

Vršovičtí střelci mají nejvyšší čas. O jediný gól se zatím postaral obránce, kapitán týmu Erich Brabec ve Vasluii. „V kabině si nepříjemnou bilanci nepřipomínáme. Věřím, že máme natolik kvalitní mužstvo, abychom Hamburk porazili. Je to pro nás klíčový zápas celé skupiny,“ poukazuje Brabec. Ani kapitán soupeře David Jarolím se na bídnou slávistickou bilanci nespoléhá. „Nesmí nás to ukolébat, protože do šancí se Slavia dostává. A my si chceme zajistit postup už v Praze,“ neskrývá syn, který se podruhé v životě postaví proti svému otci - a tentokrát navíc i proti bratranci Markovi.

V Edenu se čeká návštěva 17 tisíc lidí, vstupenky jsou ještě u pokladen. Dva tisíce fanoušků dorazí z Německa. A kouč Martin Jol, který už Slavii vyřadil s Tottenhamem, je upozorňuje na kvalitu domácího celku. „Slavia je nejlepší české mužstvo, velmi silné. Ani my si však nevedeme špatně, každým zápasem se zlepšujeme. Ve hře zbývá šest bodů, a to je pro oba soupeře velká výzva,“ těší se trenér Hamburku.

Čtvrteční zápas předposledního kola skupiny F začne v Edenu ve 20:45 a řídit jej bude trojice tureckých rozhodčích v čele s Derelim Selcukem. Utkání vysílá program ČT2.

Předpokládané sestavy:
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Tavares, M. Jarolím, Švento - Necid, Šmicer.
Hamburk: Rost - Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Trochowski, Alex Silva, D. Jarolím, Guerrero - Olič, Petrič.

Reklama

Související témata: