Hlavní obsah

Komické bránění fotbalistů Kodaně završil bizarní vlastní gól

Nevídaný zkrat fotbalistů Kodaně v play off kvalifikace Evropské ligy nasměroval ve čtvrtek do další fáze soutěže chorvatskou Rijeku. Domácí hráči předvedli v prvním poločase duelu scénku, která více než obranou snahu připomínala vystoupení v cirkusu a kterou završil komický vlastní gól. Vítěz Chorvatského poháru tak na hřišti Parken Stadium oslavil postup do základní skupiny Evropské ligy po výhře 1:0.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Fotbalista Kodaně Kamil Wilczek zpytuje svědomí po prohře v kvalifikačním utkání Evropské ligy proti Rijece.

Článek

Jen stěží budou fotbalisté dánského vicemistra hledat omluvu pro způsob, jakým letos vypadli z evropských pohárů už v závěrečné eliminační fázi předkola.

Obrana Kodaně totiž ve 20. minutě čtvrtečního duelu vyrobila hned několik hrubek, které jak při dominovém efektu vedly až k naprosto komickému vyústění v podobě bizarního vlastního gólu obránce domácích Petera Ankersena.

Rijeka si následně navzdory 16 střelám domácího celku utkání pohlídala a po výhře 1:0 oslavila postup do základní skupiny.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Fotbalisté Rijeky po závěrečném hvizdu utkání v Kodani lehli na trávník, právě vyválčili postup po výhře 1:0.

Dánský celek se tak letos z evropských pohárů pakuje už v předkole. Tým, který loni v Evropské lize dokráčel až do čtvrtfinále, ve kterém podlehl Manchesteru United, je na začátku letošního ročníku pod výkonnostní dekou. V dánské Superlize mu po dvou porážkách a jedné remíze patří až 10. příčka.

Reklama

Související témata: