Hlavní obsah

Olympiakos - Slovan Bratislava 3:0 Olympiakos s debutujícím Vaclíkem jasně vyhrál

Aktualizováno

Fotbalisté Olympiakosu Pireus s debutujícím brankářem Tomášem Vaclíkem porazili v úvodním domácím duelu 4. předkola Evropské ligy Slovan Bratislava 3:0 a vykročili za postupem do základní části soutěže. Český reprezentační brankář, který v dresu řeckého klubu odchytal svůj první soutěžní zápas, nemusel řešit v utkání výrazné potíže. Olympiakos svého soka přestřílel 17:1. Za poražené odehrál celý zápas Jaromír Zmrhal, chyběl naopak nejlepší střelec minulé sezony Rafael Ratao.

Foto: Olympiakos Pireus

Tomáš Vaclík na archivním snímku.

Článek

Vaclík přestoupil do řeckého celku poté, co mu skončila smlouva ve španělské Seville. V úvodu sezony a v předkolech Ligy mistrů ale dostával prostor jeho osmnáctiletý kolega Konstantinos Tzolakis. Ten nicméně neuspěl v odvetě 3. předkola Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad a Olympiakos po remíze 2:2 vypadl na pokutové kopy.

Proti Slovanu však Olympiakos jednoznačně dominoval a jen ve procentuální statistice držení míče vládl poměrem 63:37. Skóre utkání otevřel po půl hodině hry Mady Camara. Po přestávce zvýšil po další trefě Pape Cisse a 22 minut před koncem získal řecký tým tříbrankový náskok po vlastní brance Vasila Božikova.

Uspěli též hráči Omonie Nikósie, kteří zdolali belgické Antverpy 4:2. V dresu vítězného týmu odehrál celé utkání český obránce Jan Lecjaks.

Slavili také fotbalisté Fenerbahce Istanbul, kteří s českým obráncem Filipem Novákem porazili HJK Helsinki 1:0. Novák odehrál 67 minut.

Domácí prostředí pomohlo i Glasgow Rangers. Skotský tým pod vedením Stevena Gerrarda sice hrál proti Alaškertu od 43. minuty bez vyloučeného John Lundstrama, díky brance Alfreda Morelose z druhého poločasu však veze do odvety vítězství 1:0.

Ještě lépe si pak vedl Rapid Vídeň. Rakouský celek, jenž nestačil ve 2. předkole Ligy mistrů na pražskou Spartu, zvítězil jasně nad Luhanskem 3:0 a výrazně nakročil k účasti v základní části Evropské ligy.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
Omonia Nikósie - Antverpy 4:2 (1:1)
Randers - Galatasaray Istanbul 1:1 (0:1)
Mura - Sturm Štýrský Hradec 1:3 (1:1)
Fenerbahce Istanbul - HJK Helsinky 1:0 (0:0)
Rapid Vídeň - Luhansk 3:0 (1:0)
Olympiakos Pireus - Slovan Bratislava 3:0 (1:0)
Glasgow Rangers - Alaškert 1:0 (0:0)

Reklama

Související témata: