Hlavní obsah

Výzva pro Peška, obraně Lyonu velí mistr světa Boateng. Nejvíc se těším na Emersona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zápas jako hrom. Fotbalisté pražské Sparty se večer v Evropské lize postaví Lyonu, lídrovi skupiny A. V duelu se sedminásobným mistrem Francie budou hodně spoléhat na křídelníka Jakuba Peška, který se po letním návratu na Letnou rychle stal klíčovým hráčem. „Jsme na vítězné vlně. Výhra v derby se Slavií nám psychicky hodně pomohla. Dodala nám sebevědomí, které nám chybělo. Doufám, že to ukážeme,“ těší se reprezentant.

Sparťan Jakub Pešek se v Evropské lize těší na souboje s obráncem Lyonu Emersonem Video: Sport.cz

 
Článek

O víkendu jste porazili Pardubice. Udrželi jste si tak náladu, která panovala po derby?

Po reprezentační pauze bylo naším cílem vrátit se do ligy vítězně. Jsme rádi, že to vyšlo. Věříme, že dál budeme pokračovat podobně.

Jenže proti francouzským soupeřům se Spartě nedaří. Ani srpnové duely s Monakem jste nezvládli.

S Monakem jsme odehráli dva těžké zápasy, takže tušíme, co nás čeká. Budeme se snažit zvládnout Lyon výsledkově lépe.

České kluby dokáží v evropským pohárech proti favoritům překvapit, věří trenér Sparty Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Můžete si z duelů s Monakem něco vzít?

Věřím, že konfrontace s Monakem nám všem pomůže. Mladým hráčům nastavila zrcadlo. Teď jsme na vítězné vlně, nabrali jsme sebevědomí. Je čas ukázat ho i proti Lyonu.

Kam ve své kariéře zápas s ním řadíte?

Hodně vysoko, je to velmi dobrý soupeř. Chceme uspět. Lyon má ale obrovskou kvalitu, bude to jeden z nejtěžších zápasů mé kariéry. Věřím, že jsme na ně správně připraveni. Mají velkou kvalitu, ale věřím, že utkání můžeme zvládnout.

Jen pokud potvrdíte zlepšenou defenzivu...

S Rangers i se Slavií jsme udrželi nulu. Šlo o zápasy asi podobné tomu, co nás čeká nyní. Bude opět důležité pokusit se neinkasovat, od toho se můžeme v tak těžkých zápasech odrážet.

Do sestavy Sparty se vrací Ladislav Krejčí ml. Už týden trénuje bez úlev, říká Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Rostete v oporu Sparty. Cítíte na sobě větší tlak?

Z okolí vnímám, že se ode mě hodně očekává, ale nesvazuje mě to. Soustředím se jen na svůj výkon, abych pomohl týmu. Daří se mi, lepí mi to. Zase budu připravený a udělám maximum pro úspěch.

Obranu Lyonu řídí německý mistr světa Jerome Boateng. Pro vás velká výzva, že?

Už jsem podobné hráče potkával. Nejvíc se těším na konfrontaci s Emersonem, jehož budu na své straně potkávat. Bude pro mě hodně zajímavá. Jsem strašně zvědavý, co na Letné ukážou. Hrají však jako tým, není to jen o individualitách. Musíme odevzdat všichni maximum, z toho pak může vyplynout pozitivní výsledek. Bude to boj.

V minulém pohárovém utkání vás povzbuzovaly děti. Jakou čekáte atmosféru, když se do hlediště vracejí dospělí fanoušci?

Při zápase s Rangers nám děti udělaly úžasnou atmosféru. Takovou jsem ještě nezažil, byla výjimečná. Teď se zase těším na skvělou atmosféru našich dospělých fanoušků, s Rapidem nás k postupu dohnali. Snad jich přijde co nejvíc.

Jak podle vás dopadne Sparta proti Lyonu?
vyhraje
37,7 %
remízuje
18,8 %
prohraje
43,5 %
Celkem hlasovalo 5465 čtenářů.

Reklama

Související témata: