Hlavní obsah

Zažil obě potupy s Rumuny. Teď liberecký Hauzr věří, že prokletí skončí

Praha

V roce 2009 stál v brance Liberce při památné blamáži s Dinamem Bukurešť, o tři roky později sledoval z lavičky marný boj s Kluží. Zbyněk Hauzr zažil jako jediný ze současného kádru Slovanu oba pády s rumunskými celky. „Do třetice to snad vyjde, doufám, že to zlomíme," přál si liberecký trenér brankářů před dnešním duelem na půdě rumunské Astry Giurgiu. Ten sledujte od 18 hodin v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Liberecký gólman Lukáš Hroššo (vlevo) na tréninku. Vpravo přihlíží trenér brankářů Zbyněk Hauzr.

Článek

Především krach s Dinamem Bukurešť si bude pamatovat ještě dlouho, dost možná na něj nezapomene nikdy. S Libercem se totiž zapsali nechtěně do historie, neboť ztratit tříbrankový náskok, navíc v domácí odvetě, je unikátní, v evropských pohárech věc téměř výjimečná.

Slovan zvítězil v Rumunsku původně 2:0, kvůli výtržnostem fanoušků se však zápas nedohrál, posléze byl kontumován 3:0 ve prospěch Liberce. Jenže u Nisy přišel kolaps, porážka 0:3 a nezvládnutý penaltový rozstřel.

„Spíš než kontumaci jsme si přáli, aby je UEFA vyloučila. Byli fakt výborní, uvědomovali jsme si, že odveta nebude legrace. Předtucha se, bohužel, ukázala jako správná," podotkl Hauzr.

Později proti Kluži v kvalifikaci o Ligu mistrů už sehrál Liberec podstatně důstojnější představení, přesto po dvou porážkách (0:1 a 1:2) na play-off nedosáhl.

„To už bylo o něčem jiném, při troše štěstí jsme mohli postoupit my," vzpomínal Hauzr. Stejně jako tehdy, i nyní Severočeši tvoří nový tým, za pochodu se sehrávají, herní projev je zatím „syrový". „Cítím však, že s každým utkáním je to o něco lepší. Rumuni jsou hodně dobří, my si na ně však věříme," doplnil zkušený stoper Jan Rajnoch.

Reklama

Související témata: