Hlavní obsah

Pískoviště nevyhovovalo. I proto Plzeň investovala milióny, aby neohrozila postupový sen

Plzeň

Přestože fotbalovou Plzeň na domácím stadiónu do konce podzimní části sezóny čekají už jen dva zápasy, rozhodl se klub k radikálnímu kroku a vyměnil trávník. Vedení sáhlo k investici v řádech miliónů korun, aby hráči Viktorie měli pro čtvrteční souboj s rumunskou Bukureští v pátém díle Evropské ligy ideální podmínky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Juroška ze Slovácka a plzeňský Marek Bakoš v osmifinále MOL Cupu..

Článek

„Trávník prošel na podzim velkou zátěží, čemuž odpovídal stav plochy v posledních týdnech. S ohledem na klimatické podmínky, kdy byla regenerace velmi obtížná, jsme se rozhodli pro kompletní výměnu," připustil tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík, že plocha  připomínající místy více pískoviště nevyhovovala potřebám Vrbova týmu usilujícímu o kombinační fotbal.

Trávník byl vypěstován v 225 kilometrů vzdálené Lhotě u Nahořan nedaleko Náchoda ve stejné nadmořské výšce, jako leží Plzeň, což usnadňuje adaptaci koberce. Na plochu byly postupně skládány patnáctimetrové role o šířce 120 centimetrů. Nový povrch musel s ohledem na duel Evropské ligy posvětit i komise UEFA, která plochu dorazila zkontrolovat.

„Ihned po pohárovém duelu se Slováckem vjela na plochu Doosan Arény potřebná mechanizace, aby strhla původní travnatý povrch. Nový byl vypěstován ve speciální trávníkové školce. Na výměně se pracovalo ve dne i v noci, a tak je trávník stoprocentně připravený," uvedl Hanzlík.

Kromě čtvrtečního duelu Evropské ligy s rumunskou Bukureští, v němž mohou Západočeši slavit postup do jarní fáze soutěže, čeká Plzeň na domácím stadiónu před zimní pauzou už jen souboj s Jabloncem 2. prosince.

Jak tipujete výsledek čtvrtečního zápasu EL mezi Viktorií Plzeň a FCSB?
Vyhraje domácí Viktoria Plzeň
66,1 %
Utkání skončí remízou
10,7 %
Tři body si za výhru odveze rumunský tým
23,2 %
Celkem hlasovalo 7571 čtenářů.

Reklama

Související témata: