Hlavní obsah

Na Bělehrad! Plzeň odletěla do Srbska s Chorým i třemi novopečenými otci

Plzeň

Naposledy, kdy letěli potvrdit postup do jarního play off do izraelské Beer Ševy, si museli notně přivstat. Dnes si fotbalisté Plzně mohli přispat, v hale letiště Václava Havla se objevili až po deváté hodině. V 11 hodin pak nabrali kurz Bělehrad. V srbské metropoli zítra podstoupí úvodní bitvu s Partizanem ve vyřazovací části Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský.

Článek

Na palubě speciálu byli tři čerství otcové (Krmenčík, Řezník, Hájek) i útočník Chorý, který nedohrál generálku v uplynulé týdnu. Viktoriáni se do jarní fáze Evropské ligy kvalifikovali po čtyřech letech. Celkově přezimovali v pohárech počtvrté v historii, v letošní sezóně jako jediní z českých klubů.

„Povedlo se nám to po delší době, i proto jsou pro nás zápasy s Partizanem výjimečné. Uvědomujeme si, že nás čeká soupeř, který si v Srbsku hraje společně s Crvenou Zvezdou vlastní ligu. My se ale vydáme ze všech sil, protože v podobných zápasech je to nutnost," řekl obránce David Limberský, který pamatuje všechny předchozí plzeňské účasti v jarních bojích Evropské ligy.

„Respektujeme sílu Partizanu, který za sebou nechal ve skupině lídra švýcarské ligy Bern. Má Tošiče, který působil v CSKA Moskva, výborný je Jankovič. Jejich tým je hodně o individualitách," doplnil trenér Pavel Vrba.

Západočeši se z letiště Nikoly Tesly přesunou do hotelu, od 18 hodin mají na stadiónu Partizanu oficiální trénink. Čtvrteční zápas začíná v 21:05, přímý přenos vysílá kanál ČT 2. Odveta v Doosan Aréně se hraje 22. února. Na duel, který bude pro Vrbovu partu jarní domácí premiérou, zbývá stále několik stovek lístků.

„Fanoušci by neměli s nákupem čekat na poslední chvíli, v den utkání už totiž nebude možné vstupenky zakoupit. V klubovém obchodě lze lístky uhradit platební kartou," citoval klubový web mluvčího Viktorie Václava Hanzlíka.

Reklama

Související témata: