Hlavní obsah

Barcelona jen remizovala v La Coruni, první je Sevilla

MADRID

Španělská fotbalová liga má nového lídra poté, co Sevilla v neděli využila zaváhaní Barcelony a sama porazila Pamplonu 2:0. Soupeř Liberce v základní skupině Poháru UEFA tak vede ligu o jeden bod zásluhou penalty Kanouteho, pro kterého to byla osmá branka v sezóně, a rychlého protiútoku zakončeného Correirou v závěru utkání.

Článek

Na první místo Sevillu pustili fotbalisté Barcelony, kteří pouze remizovali v sobotním večerním utkání v La Coruni 1:1. Diváci viděli góly jen při penaltových situacích. Vítěze Ligy mistrů poslal v prvním poločase do vedení Ronaldinho. Hosté vyrovnali po přestávce, kdy Juan Rodriguez dorazil míč do sítě poté, co brankář Victor Valdes vyrazil pokutový kop Fabiana Estoyanoffa. Pro Deportivo to byla první bodová ztráta v sezoně na stadionu Riazor.

Ronaldinho, který vstřelil svůj šestý gól v sezoně a čtvrtý z penalty, byl v zápase kapitánem namísto Carlese Puyola, který se od týmu odpojil po páteční smrti svého otce. Katalánský velkoklub hrál i bez Eidura Gudjohnsena a Xaviho a při absenci dlouhodobě zraněného Samuel Eto'a se poprvé od roku 2004 objevil v základní sestavě obhájců titulu Argentinec Javier Saviola.

Real prohrál s Vigem

Druhou prohru v sezóně uštědřila Celta Vigo hráčům Realu Madrid, když zvítězila na San Bernabeu 2:1. Vigo tak potvrdilo, že je na hřištích soupeřů lepší než doma. Také se jako první dostalo do vedení zásluhou Neného, který zakončil rychlý protiútok přesnou střelou k tyči. Real brzy vyrovnal Emersonovou hlavičkou po rohovém kopu Raúla.

Domácí pak svého soupeře tlačili, ale do vyložených šancí se nedostával ani Ronaldo, který nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě. Udeřilo tak na druhé straně po dalším protiútoku zakončených Jorgem, pro kterého to byla první branka v nejvyšší soutěži.

Prohra Realu umožnila vyhoupnout se na třetí místo Zaragoze, která porazila Getafe 3:1. Cestu ke třem bodům domácím fotbalistům ulehčil Pulido, který se nechal vyloučit již ve 12. minutě a početní převahu využil ještě v první půli Diogo. Po změně stran sice z penalty vyrovnal Moral, Zaragoza si však brankami útočníků Milita a Ewerthona zajistila výhru nad oslabeným soupeřem.

Villareal otočil zápas proti Betisu

Villarrealu se podařilo otočit zápas s Betisem Sevilla a zvítězit 3:2. Betis dvakrát vedl, když se nejprve hned na začátku trefil Edu a po vyrovnání Forlána ho poslal opět do vedení Rivera. Villarrealu však stačila minuta na to, aby vývoj utkání zvrátil. Nejprve vyrovnal obránce Cygan a za necelých šedesát vteřin zařídil domácím tři body Ceni. Betis je s pouhými čtyřmi body třetí od konce.

Espaňol Barcelona remizoval s Valencií 1:1.

Španělsko - 9. kolo:
Bilbao - Santander 0:0, FC Sevilla - Pamplona 2:0 (50. Kanoute z pen., 88. Correira), Huelva - Tarragona 2:1 (31. Guerrero, 90.+5 Mário - 6. Irurzun), Villarreal - Betis Sevilla 3:2 (20. Forlán, 57. Cygan, 58. Ceni - 3. Edu, 47. Rivera), Zaragoza - Getafe 3:1 (34. Diogo, 75. D. Milito, 90. Ewerthon - 68. Moral z pen.), La Coruňa - FC Barcelona 1:1 (73. Rodriguez - 40. Ronaldinho z pen.), Real Madrid - Vigo 1:2 (43. Emerson - 36. Nené, 82. Jorge), Espaňol Barcelona - Valencia 1:1 (23. Riera - 43. Silva).
Tabulku najdete ZDE:

Reklama

Související témata: