Hlavní obsah

Látal a Hoftych dostali ve slovenské lize disciplinární tresty

Bratislava

Disciplinární komise slovenského fotbalového svazu potrestala českého trenéra Trnavy Radoslava Látala za hrubé nesportovní chování třítýdenním zákazem výkonu funkce, který mu začal běžet od 30. září. Obhájce mistrovského titulu už Látal nevedl ve dvou soutěžních zápasech a chybět na lavičce bude ještě v prvním utkání po reprezentační přestávce proti Senici.

Foto: Archiv Pavla Hoftycha

Pavel Hoftych se raduje z titulu ve slovenské lize - ilustrační foto.

Článek

Disciplinárka rozhodla, že se Látal v domácím utkání se Slovanem Bratislava, který Trnava prohrála 1:2, dopustil hrubého nesportovního chování. Bývalý český reprezentant byl za výroky na adresu rozhodčího Pavola Chmury vykázán z lavičky, podle komise však příkaz sudího nedodržel a sledoval zbytek utkání z nepovoleného místa. Navíc zahodil identifikační kartu.

Disciplinárka potrestala i českého generálního manažera Trnavy Pavla Hoftycha. Bývalý trenér Zlína či Bohemians 1905 dostal pokutu 300 eur (7744 korun) za to, že slovně napadl rozhodčí v domácích zápasech se Slovanem Bratislava a Žilinou. Zároveň se v nejbližších dvou kolech nemůže pohybovat v místech, kde by se mohl potkat s delegovanými osobami. Informoval o tom trnavský web.

Reklama

Související témata: