Hlavní obsah

Klíčový zlom v případu Souček? Lídra Slavie láká Monako

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Takže nikoliv bohatá Premier League, ale malé knížectví!? Šlo by o nečekané rozuzlení velké přestupní ságy. O lídra fotbalové Slavie se nově údajně zajímá Monako, které by přitom muselo za Tomáše Součka zaplatit minimálně 15 milionů eur (asi 377 milionů korun). Takovou výstupní klauzuli bezkonkurenční vítěz podzimní části ankety Zlatý míč České republiky v Edenu má...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie Praha oslavuje gól.

Článek

Mohl kopat třeba Serii A za Bergamo, ale místo Itálie prodloužil smlouvu se Slavií a zahrál si s ní Ligu mistrů.

Forma urostlého Tomáše Součka letí stále vzhůru, a tak je jen otázkou času, kdy do zahraničí stejně zamíří. Podle deníku Sport je aktuálně nejžhavějším zájemcem AS Monako, devátý tým francouzské ligy.

Jednalo by se o překvapivé rozuzlení ostře sledované přestupní kauzy. Vzhledem k výší výstupní klauzule totiž zasvěcení až doteď předpokládali, že pouze kluby z Premier Legaue budou schopné nároky Slavie splnit. Přitom se ví, že ani žádný z anglických zájemců zatím 15 milionů eur (asi 377 milionů korun) nenabídl.

Na riviéře je Čechům hej

Takže Monako, městský stát ležící na pobřeží francouzské riviéry? Kopali tady už čeští internacionálové Jaroslav Plašil a Jan Koller. Klub teď neprožívá šťastné období, ale angažoval třeba i Cesca Fábregase a peněz má dost.

Hráčův agent Pavel Paska, který zastupoval i Plašila s Kollerem, se už údajně do Monaka vypravil k jednání. Zatím však nechce nic komentovat, potvrdil jen, že má pro Součka dvě nabídky.

Dokud bude otevřené přestupové okno, tak určitě odchod nějakého hráče ještě hrozí, ví trenér Slavie Jindřich Trpišovský.Video: Sport.cz

Přestupu nahrává také uvolnění atmosféry v Edenu. Slavii trápil signalizovaný odchod čínských vlastníků. Ti však nedávno přislíbili finanční stabilitu i pro příští sezony. Proto zůstává sportovní ředitel Nezmar, proto by mohl odejít Souček, jehož cenu už šéf klubu Tvrdík nemusí pod vlivem dobrých zpráv hnát za každou cenu do nesplnitelných výšek...

Sešívaní z Edenu nespěchají

Ostatně, slávistický kouč Jindřich Trpišovský víceméně počítá s tím, že by o některého z klíčových hráčů mistrovské sestavy mohl přijít, protože jména Souček, Kolář a spol, se skloňuji na evropské přestupové burze často a hlavně nahlas.

„A nic na tom nemění, že se Slavia už posunula na úroveň, kdy jsou hráči v klubu spokojeni natolik, že je nechávají v klidu nabídky, který by ještě před časem brali. Samozřejmě s tím souvisí i sportovní stránka věci," dumá trenér Pražanů vědom si ovšem toho, že rázem může být všechno jinak.

I třeba v případě Součka...

Foto: Sport.cz

Prezident Miloš Zeman (uprostřed) přijal na Hradě šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka, záložníka Tomáše Součka, trenéra Jindřicha Trpišovského a brankáře Ondřeje Koláře.

„Na poslední chvíli se mohou ozvat kluby, které o něco hrají a vyčkávají. Stačí, aby udělaly nějaký přestup mezi sebou a začnou hledat náhradu. Pak je možné, že se otočí zpátky a začnou se zajímat znovu o hráče, o které se už interesovaly," ví Trpišovský moc dobře, že je příliš předčasné libovat si, že má v Edenu kádr pořád pohromadě.

Trenér odpočítává dny a hodiny

Tedy pochopitelně až na Škodu, Hušbauera a Van Burena, kterým dala Slavia sama souhlas k odchodu do zahraničí.

Ostatně, zkušenost z loňského léta kouče sešívaných v opatrnosti utvrzuje.

„Ngadeu se dvacet hodin před uzavřením přestupového okna sbalil, aby pak na nás čekal v Praze. Jeho transfer se řešil do poslední minuty před půlnocí, kdy možnost transferů končila," připomíná náhlý odchod kamerunského legionáře do Belgie.

„Kdybych si měl tipnout, myslím, že se něco podobného přihodí i letos, i když budu doufat že ne," je Trpišovský nachystaný na reprízu, i když zrovna nemusí jít o akci ve stylu kulový blesk, neboť zbývá ještě relativně dost času, než se přestupové okno v Evropě uzavře.

„Proto odpočítávám dny a hodiny, které do uzavření zbývají, Klidný budu až po půlnoci v 00:01, kdy možnost transferů skončí."

Reklama

Související témata: