Hlavní obsah

VIDEO: Kuriozita z Ruska. Brankáře Kinského prostřelil fanoušek

Tak tuhle penaltu si bude gólman Antonín Kinský asi ještě hodně dlouho pamatovat. V sobotním zápase 22. kola ruské ligy mu totiž gólovou navštívenku poslal do sítě jeden z fanoušků... A český brankář se nestačil divit, natož zareagovat.

Foto: ARCHIV

Antonín Kinský

Článek

Český gólman v dresu Saturnu Antonín Kinský měl v sobotním zápase proti Spartaku Moskva plné ruce práce. Spartak Moskva byl od počátku utkání na soupeřově hřišti aktivnější a Kinského neustále zaměstnával. Přesto se z prvního gólu radovali domácí hráči. Ve 30. minutě skvěle rozehrál přímý kop Loskov a brankář Spartaku Džanajev už na něj nedosáhl.

Nejzajímavější okamžik zápasu se však udál až v druhém poločase. V 52. minutě byl v pokutovém území domácích faulován hráč Spartaku Welliton. Rozhodčí nařídil penaltu.

Zatímco brazilský záložník Alex se na pokutový kop pečlivě chystal, gólman Kinský se pořádně rozcvičoval. Než ale stačil Alex vystřelit, předběhl jej jeden z fanoušků Spartaku a penaltu proměnil za něj. Překvapený Kinský nestačil jakkoliv zareagovat. Fanoušek se poté s dalším parťákem vehementně z trefy radoval, pobíhal bez problémů po hřišti, pořadatelé zcela zaspali. Nezpacifikovali ho ani v okamžiku, kdy zdvihl pravici v nacistickém pozdravu směrem k ochozům. To už měla ochranka dávno zasáhnout.

Když se rozdováděný divák ze své trefy doradoval, šlo se na věc podruhé, tentokrát doopravdy. Alex penaltu proměnil v reálný gól. Spartak se z vyrovnání však netěšil příliš dlouho. O pouhou minutu později dostal domácí do vedení Topič a stav 2:1 pro Saturn už vydržel do konce utkání.

Reklama

Související témata: