Hlavní obsah

Holeňák s Voříškem budou hrát v Rakousku

PRAHA

Fotbalista Miroslav Holeňák přestoupil z pražské Slavie do rakouského Mattersburgu. Se sedmým týmem uplynulého ligového ročníku podepsal třicetiletý obránce roční kontrakt s následnou jednoletou opcí. ČTK to řekl hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest.

Článek

Holeňák si Mattersburg vybral z několika nabídek. Zájem o jeho služby měla Mladá Boleslav, do polského Plocku jej lákal český kouč Josef Csaplár. Holeňáka chtěly také kluby v Norsku a na Kypru. Dříve se mluvilo o tom, že odejde do Paschingu, nakonec ale skončil v jiném rakouském celku.

Fotbalista, který má na kontě i tři reprezentační starty, odehrál v domácí nejvyšší soutěži 314 zápasů a vstřelil v nich 20 branek. Do ligy nakoukl Holeňák v roce 1993 ve Zlíně, potom hrál v Drnovicích a Liberci, se kterým v roce 2002 získal titul. Ve Slavii působil od podzimu 2004.

Hráčem Mattersburgu se Holeňák stane 1. července, ale již v pátek zahájí v týmu přípravu na nový ročník.

V Mattersburgu by měl být jediným Čechem v kádru, v předcházejících dvou sezónách hrál v týmu útočník René Wagner, který se však vrátil do Brna.

Voříšek bude třetím českým hráčem v Rapidu Vídeň

Třetí českou posilou fotbalistů Rapidu Vídeň se stane záložník Petr Voříšek, který se s klubem ve čtvrtek večer dohodl na roční smlouvě s následnou tříletou opcí. ČTK to řekl hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest. Barvy nejslavnějšího rakouského mužstva, které v minulém ligovém ročníku skončilo až páté, již obléká obránce Radek Bejbl a útočník Marek Kincl.

Voříšek byl dosud hráčem Sparty Praha, ale poslední sezónu strávil na hostování v dalším rakouském týmu Paschingu, kterému pomohl k historickému úspěchu v podobě třetího místa. Sedmadvacetiletý záložník v pátek absolvuje lékařskou prohlídku a odpoledne se již zapojí do tréninku mužstva.

Sedmadvacetiletý mistr Evropy do 21 let z roku 2002 má na kontě i čtyři starty za reprezentační áčko, v české lize odehrál za Spartu a Teplice 130 zápasů a vstřelil sedm branek.

Reklama

Související témata: