Hlavní obsah

Vrba namíchl plzeňské reprezentanty. Na baráž jsme se nešetřili, hájí je Petržela

dos, hok, zpSport.cz

Je toho na ně víc než dost. V domácí soutěži dohánějí fotbalisté Plzně ztrátu z úvodu sezóny, v Lize mistrů se snaží alespoň o třetí místo ve skupině a teď mají navrch vytrhnout reprezentaci v barážových bitvách s Černou Horou o postup na EURO 2012. Po nedělní porážce na Slavii vyprovodil kouč Pavel Vrba své hráče na sraz s výčitkou, že nezahráli dobře, protože už víc mysleli na nároďák.

Foto: Petr Josek, Reuters

Milan Petržela během utkání s Barcelonou.

Článek

Jiráček, Kolář, Petržela, Pilař. Spolu s Rezkem hostujícím na Kypru silná plzeňská pětka, která se usídlila v národním týmu. A kydy jen to – ve scénáři kouče Michala Bílka získává stále důležitější role.

Minulý týden však Plzeňákům na pohodě nepřidal. V úterý porážka 0:4 s Barcelonou v Edenu, v neděli tamtéž prohra 1:2 se Slavií. Po ní už klubový trenér Pavel Vrba své hvězdy nešetřil.

„Utkání se Slavií hráči rozhodně neodchodili. Spíš si myslím, že kluci měli v hlavě baráž s Černou Horou, která teď čeká reprezentaci, ale to se musíte zeptat jich,“ rýpl si Vrba. „Někteří určitě nepodali takový výkon, na jaký jsme zvyklí. Jako by už víc mysleli na postup na mistrovství Evropy a chyběl jim větší důraz. Snad to zvládnou aspoň v pátek a potom v úterý...“

Milan Petržela: Co nám to ten tréňa dělá...?foto: Právo/Milan Malíček

V kabině taková kritika nepadla

Hráči s koučem do války slov nepůjdou. Na srazu v hotelu Praha bylo nicméně znát, že je Vrba pěkně namíchl. „Já o tom ani nevěděl, kluci si to přečetli až dnes. Trenér to asi tak cítil, my se však rozhodně snažili podat co nejlepší výkon. Zklamalo mě to,“ neskrýval rozpaky záložník Milan Petržela. „V kabině po zápase taková kritika nepadla, o to víc jsem překvapený,“ divil se.

„Nemám k tomu co říci. Za sebe můžu ujistit, že jsem se soustředil jen na zápas se Slavií a vůbec nemyslel na to, že nás čeká nějaká baráž,“ zareagoval Daniel Kolář, autor jediného gólu Viktorie.

Daniel Kolář: To chce klid...foto: Právo/Milan Malíček

Bílek se plzeňského kvarteta zastal

Čtyřlístku ze Štruncových sadů se zastal kouč národního týmu. „Zápas Slavie s Plzní jsem viděl. Ve druhém poločase hráli hosté na jednu branku. Nepřišlo mi, že by se reprezentanti na něco šetřili. Všichni čtyři, kteří na náš sraz dorazili, se v Edenu snažili a odvedli si své,“ myslí si Michal Bílek.

Svého dílu odpovědnosti se však reprezentanti nezříkají. „Je pravda, že utkání na Slavii bylo jakési divné. V maximálně třinácti lidech však hrajeme již nějaký třiadvacátý zápas, což je znát. Dochází síla, není čas načerpat novou energii. Nebyli jsme na tak nabitý program zvyklí a teď poznáváme, že to není sranda,“ líčí Petržela.

Jeho parťák si nabité termínovky užívá. „Chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli, ale já osobně se teď fyzicky cítím výborně. Když se hraje třikrát za týden, vyhovuje mi to víc než tréninky,“ říká Kolář.

Reklama

Související témata: