Hlavní obsah

Sevilla - Vigo 2:1Barcelona opět klopýtla! Vaclík se Sevillou slaví další výhru a vede španělskou ligu

Aktualizováno

Fotbalisté Sevilly s Tomášem Vaclíkem v brance ve španělské lize porazili Celtu Vigo 2:1 a slaví čtvrtou ligovou výhru za sebou. Využili porážky Realu Madrid a dostali se na první místo v tabulce. Vaclíka a spol. nesesadila ani Barcelona, která remizovala ve Valencii 1:1 a patří jí průběžné druhé místo.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Úžas v očích měl barcelonský Lionel Messi, když vstřelil gól v utkání španělské ligy proti Valencii.

Článek

Sevilla se po rozpačitém úvodu sezony dostala do formy a nepřibrzdila ji ani čtvrteční porážka v Evropské lize v Krasnodaru. K výhře nad Celtou jí opět hodně pomohl Vaclík, který za bezbrankového stavu vychytal Sista a po gólu Sarabii udržel vedení dobrým zákrokem proti Aspasově střele.

Celta hrála od 58. minuty v deseti a vedení domácích navýšil Ben Yedder. Vaclík přišel o třetí nulu v sezoně až pět minut před koncem po Boufalově parádní střele z dálky, po které se natahoval marně.

Barcelona ve Valencii prohrávala od druhé minuty, kdy se trefil Garay. Ještě před přestávkou sice po hvězdné souhře Suáreze s Messim vyrovnal Argentinec na 1:1, další branka však již nepadla. Katalánský gigant tak čeká na vítězství v La Lize už čtyři zápasy, v nich bral jen tři body za nerozhodné výsledky.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Valladolid - Huesca 1:0 (28. Alcaraz)
Atlético Madrid - Betis Sevilla 1:0 (74. Correa)
Espaňol Barcelona - Villarreal 3:1 (7. Pérez, 79. Darder, 90.+2 Piatti - 45. Ekambi)
FC Sevilla - Vigo 2:1 (39. Sarabia, 62. Ben Yedder - 85. Boufal)
Valencia - FC Barcelona 1:1 (2. Garay - 23. Messi)

Reklama

Související témata: